Naselje Urije dobiva ZINGY LAND “Zemlja igre Nova Gradiška”

1047 0

Autor Franjo Samardžić
Projekt ZINGY LAND zamišljen je sa četiri cjeline, od zone igre, fitnesa i roštilja do adrenalinske zone koja će se izgraditi u drugoj fazi
NOVA GRADIŠKA, 8. studeni 2018. – Uređenjem gradskih javnih površina Novogradiščani, oni najmanji, ali i odrasli dobivaju sve više prostora namijenjenih djeci za igru, a odraslima za šetnju, okupljanja i druženja.
Ove godine, uz dječje igralište u gradskom parku, otvorena su dječja igrališta, jedno u naselju „Slavča“ i drugo u Ulici kralja Zvonimira. Prostor za okupljanje dobivaju djeca, mladež i stariji u naselju Urije. Tamo su već u projektu ZINGY LAND “Zemlja igre Nova Gradiška” postavljene sprave za vanjski fitns, klupe i stolovi, a uskoro će biti postavljena i dva roštilja.
Ovaj projekt, u iznosu od 150.000 kuna, osmislila je Turistička zajednica grada i zahtjev za sufinanciranje uputila prema Hrvatskoj turističkoj zajednici od koje je dobiveno 50.000 kuna. Kako kaže direktorica Dinka Matijević ova zona zamišljena je sa četiri cjeline, od zone igre, fitnesa i roštilja do adrenalinske zone koja će se izgraditi u drugoj fazi.
Dodajmo da je gradonačelnik Vinko Grgić mjesta za okupljanje, druženje i roštiljanje najavljuje i u sklopu projekta uređenja šetnice uz Šumetlicu.

Related Post