NASILNIK U ZATVORU: Ozlijedio izvanbračnu suprugu i dvogodišnje dijete, policiji prijetio bombom

997 0

POŽEGA , 11. siječnja 2021. – Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je, povodom kaznene prijave Policijske uprave požeško-slavonske protiv 34-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prisile prema službenoj osobi iz članka 314. stavak 2. Kaznenog zakona/11, tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. KZ/11 i prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. KZ/11, ispitalo 34-godišnjeg osumnjičenika. (7. 1. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je 34-godišnji osumnjičenik 3. siječnja 2021. u popodnevnim satima u obiteljskoj kući, pod utjecajem alkohola, tijekom prepirke s izvanbračnom suprugom, s obje ju ruke snažno odgurnuo u predjelu prsa te je ona pala na betonski pod dnevnog boravka istovremeno držeći u naručju dijete (2019.) pri čemu su ona i dijete zadobili tjelesne ozljede. Osnovano se sumnja da joj je potom uputio riječi prijetnje koje su kod nje izazvale osjećaj straha i bojazni za njen život i život djeteta.

Kad su u večernjim satima ispred obiteljske kuće došli policijski službenici radi službene radnje privođenja, osumnjičeni 34-godišnjak im je, osnovano se sumnja, u nakani da ih spriječi u tome, s prozora obiteljske kuće više puta viknuo kako ima bombu s kojom će im nauditi, a isto je ponovio istrčavši na cestu, te se potom oglušio na naredbu policijskog službenika da se zaustavi. U trčanju za osumnjičenikom jedan se policijski službenik ozlijedio, a kada su sustigli osumnjičenika, koji se rukama uhvatio za metalnu ogradu i otimao pružajući otpor oglušujući se na njihovu naredbu, policijski službenici su uporabili tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.

Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio istražni zatvor na temelju članka 123. stavak 1. točka 3. ZKP/08 u trajanju od trideset dana.

Related Post

POČEO FESTIVAL KAVE I KOLAČA

Autor - 27/08/2017 0
NOVA GRADIŠKA, 27. kolovoza 2017. – Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika, otvorio je jučer „Festival kave i slavonskih kolača“ koji treći…