NASTAVAK SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA

461 0

Ova sjednica (i njen prvo dio) pokazala je kako funkcionira tehnička koalicija između HDZ-a i HDSSB-a i da je na klimavim nogama

NOVA GRADIŠKA, 6. svibnja 2014. – U nastavku prekinute sjednice Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno usvojili izmjene i dopune gradskog proračuna

u kojemu je u odnosu na ranije usvojeni proračun za 2014. godinu manje 3,2 milijuna kuna. U istom iznosu smanjeni su i rashodi. U strukturi prihoda povećani su prihodi poslovanja za 349.472,13 kuna i prihodi od prodaje imovina za 1.748.000,00 kuna. Vlastita sredstva ( raspoloživa sredstva iz prethodnih godina) smanjena su za 5.302.467,35 kuna.

 

Otklonjene nejasnoće i nedoumice

Promjene u proračunu obrazložila je v.d. pročelnica Ljiljana Ranisavljević i na njih nije bilo većih primjedbi što znači da su od prekida do nastavka sjednice obavljeni razgovori političkih opcija koje su zastupljene u gradskom Vijeću i, kako je kazao dr. Dražen Oršulić (HDZ) u ime Kluba vijećnika HDZ-a, otklonjene nejasnoće i nedoumice, a proračun zadržao svoj razvojni prioritet.

Vinko Grgić (SDP) je podršku izmjenama proračuna od strane SDP-a uvjetovao u realizacijom planiranih projekata.

-Ako se ne realiziraju u realnom vremenu neće biti podrške SDP-a – kazao je Grgić. Iako su svi govornici bili jedinstveni u stavu, pa i gradonačelnik Željko Bigović, da se najvažniji gradski dokumenti među kojima je na prvom mjestu proračun, moraju donositi u suglasnosti sa svim političkim opcijama, nisu izostali prijepori između Josipa Mikšića i Dubravka Gubića (HDSSB) s gradonačelnikom.

 

Kome govornica služi za promidžbu

Mikšić i Gubić su inzistirali na uvažavanju drugih mišljenja, kvalitetnu suradnju i uzajamno poštovanje aludirajući na prvi dio sjednice. Mikšić je rekao da je osnovni razlog zbog kojeg u tražili skidanje s dnevnog reda rasprave o rebalansu proračuna bila preraspodjela sredstava. Reagirao je i na istup gradonačelnika optuživši ga da je iskoristio govornicu da uputi neprimjerene kritike na račun HDSSB-a, kazavši da to nije rasprava o odnosima između HDZ-a i HDSSB-a, te da se u većini slažu ali ne u ponekim pitanjima.

-Ne možete nešto insinuirati i govoriti zbog prijenosa radio postaje i praviti promidžbu, a da se na to ja i moji suradnici ne možemo osvrnuti. Sve što je rečeno, rečeno je jasno i istinito. Nemojte priče vraćati nazad jer im nije mjesto za ovom govornicom. Ja nastojim za govornicom biti korektan i nikoga ne povrijediti – kazao je gradonačelnik Bigović.


Tehnička potpora HDZ-u

Ova sjednica (i njen prvo dio) pokazala je kako funkcionira tehnička koalicija između HDZ-a i HDSSB-a i da je na klimavim nogama. Na prvom dijelu sjednice HDSSB-e je preglasan glasovima vijećnika HDZ-a i SDP-a, a i na današnjem nastavku SDP-e je HDZ-u bio bolja tehnička podrška od HDSSB-a.

Pokazivanje mišića na današnjoj sjednici dr. Damir Japundžić (HDSSB) nazvao je ispadima koji nisu dobro došli.

Usvajanje izmjena proračuna bio je uvjet da danas vijećnici usvoje desetak izmjena i dopuna programa, od komunalne infrastrukture, predškolskog odgoja, kulture i civilnog društva do poticanja razvoja turizma i socijalne skrbi.

Treba, kao veoma značajnu, izdvojiti odluku o odabiru izvođača radova na nastavku izgradnje i adaptacije zgrade dječjeg vrtića.

Related Post

KRIZA GRADSKE VLASTI

Autor - 10/03/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 10. ožujak 2015. – Kako će funkcionirati gradska izvršna i predstavnička vlast moglo se jasno naslutiti na posljednjoj…