DRUGI POKUŠAJ KONSTITUIRANJA GRADSKOG VIJEĆA

598 0

NOVA GRADIŠKA,12. svibanj 2016. – Prvi pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća propao je 21. travnja. Mario Vučinić, predstojnik Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji prekinuo je sjednicu jer se nije moglo izabrati

ni Mandatno povjerenstvo i pozvao vijećnike da se dogovore. Novu sjednicu je najavio u zakonskom roku od 30 dana i ona će se, kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare kazao gradonačelnik Vinko Grgić, održati u četvrtak 19. svibnja.

Posljednja je to prilika gradskim vijećnicima da konstituiraju Gradsko vijeće, izaberu predsjednika i prekinu krizu u funkcioniranju Grada koja traje gotovo pola godine.

Koliko se moglo doznati za sada nema dogovora među oporbom (Domoljubna koalicija HDZ, HSP-AS i HSS) i Liste grupe građana. Domoljubna koalicija navodno čeka današnje izbore Županijske organizacije HDZ-a i izbor predsjednika gdje je jedan od kandidata i župan Danijel Marušić, koji je nedavno izabran za predsjednika GO HDZ Nova Gradiška.

Ako se udruže Domoljubna koalicija i Lista grupe građana, o čemu se govori, mogu s 9 vijećnika imati većinu u Gradskom vijeću. HDSSB koji ima jednog vijećnika podržava koaliciju SDP i Hrvatski laburisti i zajedno imaju 8 vijećnika. Treba očekivati da će se u narednih osam dana postići kakav takav dogovor i konstituirati Gradsko vijeće. U suprotnom dobiti će još jednu šansu od 30 dana.Ako se ni tada ne konstituira Gradsko vjeća Novogradiščani će na nove izbore, ali će birati samo gradske vijećnike.

Related Post

SOLARNA ELEKTRANA 10 KW

Autor - 06/05/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 6. svibanj 2013. – U subotu 04.05.2013. postavljena je na krov školske radionice Industrijsko-obrtničke škole u Novoj Gradiški…