POLITIČKA KRIZA I POSLJEDICE

1496 0

Među onima koji su se pismeno obratili predstavnicima političkih stranaka i nezavisnih lista u Gradskom vijeću su i tri direktora gradskih tvrtki Slavča, Odlagalište i Eko kong

 

NOVA GRADIŠKA, 12. svibnja 2016. – Sve su češće reakcije korisnika gradskog proračuna koji, zbog toga što nije konstituirano Gradsko vijeće i nema Proračuna za ovu godinu, ne mogu dobiti novac. To im stvara poteškoće u radu pa od gradskih vijećnika i političkih stranaka traže ozbiljnost, da zanemare međusobne netrpeljivosti i politička razmimoilaženja i konstituiraju Gradsko vijeće kako bi Grad mogao normalno funkcionirati.

Među onima koji su se pismeno obratili predstavnicima političkih stranaka i nezavisnih lista u Gradskom vijeću su i tri direktora gradskih tvrtki Slavča, Odlagalište i Eko kong.

-Nedonošenje Proračuna imalo bi za posljedicu neizvjesnost i moguće ozbiljne poremećaje kod sufinanciranja ugovorenih investicijskih projekata koji se realiziraju preko komunalnih trgovačkih društava u isključivom ili većinskom vlasništvu Grada, kao i kod financiranja redovnih komunalnih poslova na području grada, a što bi rezultiralo i vjerojatnim nastankom velikih šteta za navedene projekte i poslove, kao i sama trgovačka društva.

Zbog toga vas pozivamo i molimo da ovdje navedeno uzmete u obzir kod slijedećeg saziva sjednice Gradskog vijeća, te na toj sjednici donesete nužne neodgodive odluke – napisali su u apelu Ivan Mikić, Ilija Duvnjak i Vlado Ivković.

Pismo su uputili gradonačelniku Vinku Grgiću (SDP), Davorinu Slišuriću (HDZ), Dariu Mareniću (HSP AS), Zoranu Jukiću (HSS), Željku Bigoviću (Gradska nezavisna lista), Mariji Karlovčan-Subić (HSLS), Dubravku Gubiću (HDSSB) i Danijelu Martušiću (HDZ).

Related Post

NOVA GRADIŠKA DOMAĆIN

Autor - 28/08/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 28. kolovoza 2014. – 19. državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata održat će se 13. rujna…