TRAŽI SE PROSTOR ZA GRADSKU KNJIŽNICU

395 0

NOVA GRADIŠKA, 12. svibnja 2016. – O adekvatnom prostoru za rad Gradske knjižnice povremeno se govori godinama. Aktivnosti koje Knjižnica organizira odvijaju se sa brojnim sudionicima, ponajprije mladima, u skučenom prostoru.

Spominjala se i izgradnja nove zgrade za potrebe knjižnice, a bivši gradonačelnik Željko Bigović je kao rješenje problema naveo i mogućnost kupnje zgrade Zagrebačke banke koja ju godinama nudi, a nema kome prodati.

 

Na pitanje dali Grad ima namjeru kupiti zgradu Zagrebačke banke gradonačelnik Vinko Grgiće je odgovorio da se o tome razgovara.

 

-Ako bi Grad kupio zgradu Zagrebačke banke oni bi potpisali ugovor o dugoročnom najmu prizemlja. Dali bi nam kredit da ih isplatimo, a Grad bi ga vraćao kroz najam. Tražili smo konkretnu ponudu da vidimo koliko zgrada stoji, koliki je kredit i koliko dobivamo od najma. Ako najam pokriva ratu krediti slažemo se. Moramo ipak provjeriti stanje zgrade koja je građena otprilike prije 35 godina i energentski u jako lošem stanju. Ako matematika pokaže pozitivnu računicu ne suprotstavljamo se toj ideji – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

Autor - 22/08/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 22. kolovoza 2014. – Glavni sadržaji 19. novogradiškog glazbenog ljeta počeli su rock večeri koja je protekla uz…

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (AUDIO)

Autor - 16/10/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 14. listopad 2015. – Održana sjednica Gradskog vijeća razlikovala se od prethodnih po više tolerancije i međusobnog uvažavanja…