UMJESTO NG GLAZBENOG LJETA: Promenadni koncerti i ljetna druženja u gradskom parku

1123 0

Gradska glazba Nova Gradiška će uz potporu Grada Nova Gradiška povećati obim i kvalitetu glazbenih događanja koja se subotom i nedjeljom organiziraju u gradskom parku kod fontane. Idu i kino predstave.

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 6, lipnja 2020. – Temeljem odluka Ministarstva zdravstva i Stožera Civilne zaštite RH, te epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, gradonačelnik Vinko Grgić je, kako je najavljeno na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, potpisao odluku kojom se otkazuje ovogodišnje Novogradiško glazbeno ljeto.
Ne znači to da će ovoga ljeta Novogradiščani ostati bez glazbenih manifestacija. Kako najavljuje Gradska glazba Nova Gradiška, uz potporu Grada Nova Gradiška, će povećati obim i kvaliteta glazbenih događanja koja u okviru programa promenadnih koncerata organizira u gradskom parku kod fontane.
Dodajmo da su prošloga ljeta promenadni koncerti izuzetno dobro prihvaćeni, a gradski park je bio mjesto gdje su Novogradiščani dolazili na lijepa ljetna druženja, te kino predstave koje će se održavati i ovoga ljeta zahvaljujući Pučkom otvorenom učilištu MAR. Lani je u gradskom parku postavljen displey dimenzija 3,2 x 2,8 metara, na kojemu će se uz oglase i prezentaciju aktivnosti vezane uz Grad i Turističku zajednicu moći gledati utakmice i filmovi.

-Na Novogradiškom glazbenom ljetu bude od 5 do 10 tisuća posjetitelja pa je stav Stožera CZ Grada Nova Gradiška i gradskog Odjela društvenih djelatnosti da nije primjereno da se ove godine organizira Novogradiško glazbeno ljeto. To je manifestacija na kojoj ne zarađujemo nikakav novac i imamo samo trošak. Izvođači za manji iznos ne žele nastupat, a proračun se zbog nastale situacije u posljednja dva mjeseca ne puni onako kako je planirano. Morat ćemo stoga ići na uštede i smanjivanje potpora udrugama i davanja drugim korisnicima proračuna. Ne bi stoga bilo moralno da potrošimo gotovo milijun kuna na organizaciju Novogradiškog glazbenog ljeta u situaciji kakva je sada.Uz to, ako se i dozvole okupljanje više od tisuću ljudi to bi moralo biti u kontroliranom prostoru. Ne želimo kao nekada postavljati žičanu ogradu, a uz to se postavlja pitanje koga pustiti u taj prostor, a koga ne i po kojim kriterijima – rekao je na sjednici Gradskog vijeća, Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika i načelnik gradskog Stožera civilne zaštite.

Related Post