OPĆINA REŠETARI: I ove se godine realiziraju brojni projekti koji život znače

1455 0

Autor Franjo Samardžić

Od izgradnje dječjeg vrtića „Čarobni svijet“, reciklažnog dvorišta, obnove doma i dogradnje vatrogasnih spremnica do dogradnje općinske upravne zgrade, uređenja stare škole i mjesnog doma u Adžamovcima, nogostupa, cesta i programa „Zaželi“

REŠETARI, 12. srpnja 2019. – Potpisivanje ugovora o izgradnji dječjeg vrtića „Čarobni svijet“ vrijednog 10 milijuna kuna, načelnik Zlatko Aga iskoristio je kao priliku da govori o više projekta koji se pripremaju ili su u realizaciji i općini Rešetari.
– Izgradnja dječjeg vrtića je samo jedan u nizu projekata na području općine Rešetari koji se financirati sredstvima EU. Želim naglasiti da se nalazimo u fazi javne nabave za izgradnju reciklažnog dvorišta za koji smo sporazum potpisali s Ministarstvom zaštite okoliša i energetske učinkovitosti u vrijednosti od 4,9 milijuna kuna. Očekujemo krajem srpnja otvaranje ponuda po javnoj nabavi, a sredinom kolovoza potpisivanje ugovora sa izvođačem radova.
Nalazimo se u pripremi javne rasprave projekta dogradnje mjesnog doma i vatrogasnih spremnica. Projekt se financira kroz mjeru ruralnog razvoja, nositelj projekta je DVD Rešetari, a partner Općina Rešetari. Očekujemo da ćemo koncem rujna znati izvoditelja radova.
Želim naglasiti da radimo dogradnju općinske upravne zgrade iz općinskih sredstava. U Adžamovcima u sklopu demografske obnove sa Ministarstvom za demografiju, mlade i socijalnu politiku završavamo dodatne prostore za potrebe Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“ i društvene potrebe. Radi se o uređenju stare škole. Očekujemo da će radovi biti završeni do 1. kolovoza i potom objekt stavljen u funkciju.
Pripremamo još dva projekta. To su promjena u krovišta na mjesnom domu u Adžamovcima i izgradnja apartmanima u potkrovlju. Svi znamo da imamo više prijateljskih općina i s njima ostvarujemo dobru suradnju, posebno kroz rad udruga. Tamo ćemo ih imati gdje smjestiti kada nam dođu u goste, kako što su, naprimjer, djeca koja dolaze na zimovanje iz Kanfanara i članovi udruga koje nam dolaze. Za to smo dobili novac od Ministarstva regionalnog razvoja. Do jeseni očekujemo početak radova.
U pripremi je izgradnja nogostupa i cesta, a zajedno s gradom Nova Gradiška smo u provedbi projekta Aglomeracija i izgradnji kanalizacije. Radovi u našoj općini su završeni. Nalazimo se u fazi javne nabave za izgradnju pročistača i nadamo se da ćemo s Gradom i općinom Cernik izgraditi pročistač za naše potrebe.
Jedan od bitnih programa koji je u provedbi je program Zaželi. Nalazimo se u prvoj godini provedbe tog projekta vrijednog 5 milijuna kuna. Vodimo brigu za stare i nemoćne i ovaj se projekt, za razliku od drugih, uspješno provodi – kazao je načelnik Zlatko Aga i zahvalio svim dionicima koji su sudjelovali u pripremi projekata i provode ih.

Related Post