SAZVANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

676 0

NOVA GRADIŠKA, 25. rujan 2012. – Predsjednik Gradskog vijeća Mirko Golovški za petak 28. rujna zakazao je sjednicu Vijeća. Nakon tromjesečne stanke krajnji je to rok za održavanje sjednice. Predlaže devet točaka dnevnog reda.

 

S obzirom na aktualnu političku situaciju i krizu gradske vlasti, uz aktualni sat, najzanimljivija će biti Informacija o spornom kreditnom zaduženju. Informaciju će vjerojatno podnijeti gradonačelnik Josip Vuković.

 

Kreditno zaduženje, Izazvalo je raspad koalicije SDP-a sa HDSSB-om, a uz neke druge sporne odnose gradonačelnika sa svojim zamjenicima i ostavku zamjenice gradonačelnika dr. Ljepše Rakas-Vujčić. Krizi vlasti doprinijeli su gradski vijećnici SDP-a doktori Dalibor i Mario Marić, koji prema nekim informacijama neće doći na sjednicu iako bi njihove ruke mogle utjecati na dnevni red sjednice.

 

Pitanje je po kojem će se dnevnom redu sjednica održati. Bivši koalicijski partner HDSSB i oporbeni HDZ-e traže raspravu o odgovornosti gradonačelnika i odgovornosti i smjenu predsjednika Vijeća Mirka Golovrškog. Pretpostavlja se stoga da će tražiti i dopunu dnevnog reda.

 

Za sjednicu Vijeća predlažu se i dvije, za političko stanje u gradu, znakovite točke dnevnog reda. Uz analizu stanja zaštite i spašavanja tu je i prijedlog mjera sustava zaštite i spašavanja na području grada Nova Gradiška.

Related Post

BLAGDAN SVIH SVETIH

Autor - 01/11/2012 0
Blagdan podsjeća i na sve one koji nisu stavljeni na oltar ili u kalendar, a ostvarili su velika djela ljubavi…