ZAHTJEVI ZA NOVE RADIO POSTAJE

681 0

NOVA GRADIŠKA, 25. rujan 2012. – Dok ovih dana Radio Nova Gradiška slavi 45. godina od prvog javljanja u eteru na frekvenciji 98,1 mhz, kandidati za radijski prostor u Novoj Gradiški nastavljaju pravi mali rat s nadležnim državnim

institucijama ne bi li Novogradiščani napokon mogli slušati i njihov radio.

 

Raspisivanje natječaja od strane Agencije za elektroničke medije i koncesiju do konca godine očekuje Gradski radio d.o.o.. Isto očekuje i Zlata Pazman Petrić koja uporno nastoji dobiti koncesiju za neprofitni radio. Odgovor iz Agencije za elektroničke medije je da će se postupak dodjele koncesije provoditi ali u redovnoj proceduri. Kada će to biti nitko ne zna.

 

Znakovit je negativan odgovor koji je iz HAKOM-a dobila Zlata Pazman Petrić na pitanje kada će biti raspisan natječaj za davanje koncesije za neprofitni radio u Novoj Gradiški. Obratila se potom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora tražeći intervenciju i objašnjenje. Predsjednik Odbora Branko Vukšić zatražio je od Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije da Odboru obrazloži zašto nema mogućnosti za obavljanje neprofitnog radija na razini grada Nove Gradiške.

 

Kako doznajemo raspisivanje javnog natječaja za davanje koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge radija na području Nove Gradiške uvjetuje odgovor na pitanje i procjenu treba li Novoj Gradiški, uz postojeći još neki lokalni radio. Zlata Pazman Petrić smatra da za neprofitni radio mora biti mjesta.

Related Post

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (AUDIO)

Autor - 16/10/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 14. listopad 2015. – Održana sjednica Gradskog vijeća razlikovala se od prethodnih po više tolerancije i međusobnog uvažavanja…