NASTUPOM CRVENE JABUKE I FOLKLORAŠA ZAVRŠILO 16. NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO (FOTO)

583 0

Fotke Crvene jabuke, Mladih glazbenih nada, Folklornih skupina, publike…

NOVA GRADIŠKA, 22. kolovoza 2011. – Nastupom folklornih društava i skupina tradicionalno je završilo 16. novogradiško glazbeno ljeto. Kao i za petnaest prethodnih godina, može se i ovogodišnju glazbenu, kulturnu, gospodarsku i zabavnu

manifestaciju kazati da je opravdala očekivanja, dovela u središnju gradsku ulicu i na trg u četiri dana više tisuća Novogradiščana, stanovnika novogradiškog kraja i posjetitelja iz drugih slavonskih gradova. Svi su oni, bili mladi ili starije dobi, mogli uživati u glazbi za svačiji ukus, dobro se s društvom zabaviti, dobro pojesti i nešto popiti.

 

Rockeri i tamburaši

 

Rock i tamburaška večere, održane u četvrtak i petak zadovoljile pobornike rock i tamburaške glazbe. Iako su Zabranjeno pušenje i Gazde najavljene kao glavne zvijezde te dvije večeri treba reći da ostali rock i tamburaški sastavi koji su nastupili nisu nimalo zaostajali u izvedbi.

 

Mlade glazbene nade i Crvena Jabuka

 

Subota je bila tradicionalno rezervirana za Večer zabavne i pop glazbe. I ove godine su u organizaciji Udruge „Hobotnica“ i Pave Funarića i pod pokroviteljstvom Cajtunga na manifestaciji „Djeca pjevaju hitove“ nastupile mlade glazbene nade. Svoje glazbene potencijale predstavili su: Dajana Blažević iz Rešetara, Ita Grgić iz Adžamovaca, Barbara Štimac iz Bodovaljaca, Renata Šimić iz Strizivojne, Loreta Jurišić iz Kovačevca, Ivana Dautović iz Rešetara, Anđelka Vlajčić iz Viškovaca, Andrea Burazin iz Strizivojne, Lara Martinović iz Đakova, Lana Smičić iz Komarnice i Dajana Blažević.

Predstavila se sa pratećim bandom i mlada Rešetarčanka Barbara Dautović, koja je prethodnih godina bila sudionik ove glazbene smotre mladih glazbenih nada. Mladi, ali i oni stariji posjetitelji ove večeri imali su priliku uživati u nastupu Crvene jabuke.

 

Folklorna baština

 

Na večeri folklorne baštine nastupilo je osam kulturno-umjetničkih društava i folklornih skupina. Ljubitelji folklora i glazbene tradicije uživali su u ljepoti narodnih nošnji, običaja, pjesmi i plesu HKUD-a „Dunav“ iz Vukovara, HKUD-a „Trenk“ iz Nove Gradiške, KUD-a „Seljačka Sloga“ iz Šljivoševaca, KUD-a „I.V. Trnski“ iz Nove Rače, KUD-a „Vrbje“ iz Vrbja, KUD-a „Radinje“ iz Siča, Folklornog ansambla „Holibička“ iz Daruvara i folklorne sekcije Matice hrvatskih umirovljenika Nova Gradiška.

 

Kulturna i druga događanja

 

Organizatori okupljeni oko Agencije Novogradiško ljeto i ove su godine imali sreću s vremenom ali i dobro odradili posao. Na pozornicu su doveli poznata imena hrvatske estrade, ali tradicionalno dali šansu mladim i perspektivnim glazbenim nadama. Organizirali su više tematskih izložbi i dali mogućnost malim poduzetnicima da prezentiraju svoju djelatnost. Sigurno da nezadovoljni nisu ni novogradiški ugostitelji. Bila je to još jedna uspješna ljetna, ne samo glazbena i zabavna manifestacija. Novogradiško glazbeno ljeto pustilo je korijene i kao manifestacija koju prate razna druga događanja. Uz Grad Novu Gradišku, kao glavnog pokrovitelja, svoj doprinos kao suorganizatori dale su Turističke zajednice Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije, Brodsko-posavska županija i Obrtnička komora BPŽ.

foto: Dejan Ivanković

Josip Funarić (Udruga “Hobotnica”)

Ivana Dautović (Rešetari)

Loreta Jurišić (Kovačevac)

Ita Grgić (Adžamovci)

Lana Smičić (Komarnica)

Lara Martinović (Đakovo)

Andrea Burazin (Strizivojna)

Anđelka Vlajčić (Viškovci)

  

Renata Šimić (Strizivojna)

Barbara Štimac (Bodovaljci)

Dajana Blažević (Rešetari)

Folklorna sekcija udruženja umirovljenika grada Nova Gradiška

KUU  – “Ivan Vitez Trnski” – Nova Rača

HKUU “Trenk”  – Nova Gradiška

HKD “Dunav” – Vukovar

KUD “Seljačka Sloga” – Šljivoševci

KUD “Vrbje” – Vrbje

 

 

Folklorna skupina Češke besede “Holubička” – Daruvar

KUD “Radinje” – Siče

Related Post

U LJETNU VEČER – (FOTO)

Autor - 19/08/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 19. kolovoza 2013. – Sinoć na Trgu glazbenika održan je četvrti, sad već tradicionalan, koncert klasične glazbe kojom…