Nastupom Nives Celzijus završen prvi Craft u srcu Slavonije

2278 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 29. listopada 2017. – Završio je prvi Craft u srcu Slavonije održan je 27. i 28. listopada 2017. godine u Društvenom domu. Organizatori Grad Nova Gradiška i Tvornica slada Slavonija slad, te proizvođač craft piva Mario Bošnjak, koji je koordinirao hrvatske craftere, mogu biti zadovoljni. Na prvi festival craft piva došlo je 15 proizvođača koji su na svojim štandovima nudili više od 30 vrsta craft piva. Osim dvodnevnog ispijanja i natjecanja u brzinskom ispijanju piva, izdržljivosti držanja krigle i točenju piva bez pjene, imao je edukativni i promidžbeni karakter.

Bila su to i dva dana događanja, edukacije,okruglih stolova i razmjene iskustava. Održan je i okrugli stol na temu „Što je slad u craftu“, o čemu su cerafterima govorili proizvođač craft piva Krešo Marić i Yahia Chabane, menadžer crafta u Francuskoj.

Potvrđeni su motivi za održavanje prvog Crafta u srcu Slavonije, a to su tradicija proizvodnje piva i pivskog slada u Novoj Gradiški, te namjera da se Tvornica slada Slavonija slad predstavi kao proizvođač craft slada kakvog crafteri traže, a grad Nova Gradiška brednira kao grad craft piva, o čemu su govorili gradonačelnik Vinko Grgić i direktor Slavonija slada Vlado Bićanić.

Turističke potencijale Prvog Crafta u srcu Slavonije prepoznale su kao izvrsnu turističku priču o pivu i crafterima Dinka Matijević i Ružica Vidaković, direktorice Turističkih zajednica Nova Gradiška i Brodsko-posavske županije. U smislu marketinga, kako su istaknule, zadaća je Turističke zajednice da surađuju privatni i javni sektor. Crafteri su privatni sektor koji se bori za opstanak i ima malo vremena da se bavi marketingom. Zadaća je Turističke zajednice je da unaprijedi ovakva događanja, a u ovom slučaju, smatraju, to nije teško, jer Craft u srcu Slavonije kao turistički proizvod ima znak i kvalitetu.

Druženje sa proizvođačima craft piva završilo je sinoć nastupom Nives Celzijus.

Related Post

Uspijeh mažoretkinja

Autor - 04/10/2011 0
NOVA GRADIŠKA 4. listopad 2011. – Na 15. europskom prvenstvu u mažoret plesu koje se održavalo od 3. rujna do…