NATJECANJE MLADEŽI CRVENOG KRIŽA

697 0

NOVA GRADIŠKA, 24. ožujak 2012. – U konkurenciji pet ekipa iz osnovnih škola u kategoriji podmlatka CK i dvije iz srednjih škola u kategoriji mladeži CK, ekipe Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ i Gimnazije pobjednici su

14. lokalnog natjecanja mladeži Crvenog križa održanog danas u Novoj Gradiški.

 

Te su dvije ekipe pokazale najviše teoretskog znanja iz povijesti CK, međunarodnog humanitarnog prava, UN konvencijama o ljudskim i pravima djeteta te pružanju prve pomoći.

 

Ekipa OŠ „Ljudevit Gaj“ nastupila je u sastavu: Lucija Matijašević, Maja Bušić, Lara Josipović, Marija Soledad Vivalos Bijelić, Leona Kao i Stjepan Višić. Voditeljica i mentorica je bila Nevenka Bijelić.

Ekipa Gimnazije nastupila je u sastavu: Tara Prša, Slavica Petrović, Antonija Senić, Inga Jambrošić, Tamara Marjanović i Andrea Lach. Voditeljica i mentorica je bila Zrinka Ivanišević.

 

U konkurenciji podmlatka CK nastupile su i ekipe 2 OŠ „Ljudevit Gaj“, OŠ „Markovac“ Vrbova, OŠ „Matija Antun Relković“ Davor, OŠ „Ante Starčević“ Rešetari i OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška, a u konkurenciji mladeži CK i ekipa 2 Gimnazije Nova Gradiška. Otvarajući natjecanje, ravnatelj Gradskog društva CK Franjo Pavlović, zahvalio je voditeljima mladeži u osnovnim i srednjim školama koji rade s mladima u školskim aktivnostima i provode i propagiraju zdravstvene i socijalne sadržaje, šire znanja o Međunarodnom pokretu i Hrvatskom CK, te razvijaju prijateljstva i toleranciju. Ekipe pobjednice plasirale su se na međužupanijsko natjecanje mladeži CK koje će se održati 21. travnja u Vukovaru.

Related Post

Djeca kod dogradonačelnice

Autor - 05/10/2011 0
NOVA GRADIŠKA 4. listopad 2011. – Povodom Dječjeg tjedna zamjenica gradonačelnika grada Nova Gradiška dr. Ljepša Rakas-Vujčić u suradnji sa…