NE PROPUSTITE ! – “Trenkovi Panduri” sviraju u nedjelju kod fontane

1150 0

NOVA GRADIŠKA, 5. srpnja 2019. – Za sve ljubitelje dobre glazbe još jedna poslastica u organizacije Gradske glazbe Nova Gradiška.
U nedjelju 7.7. u 20,30 sati u gradskom parku gostovat će Gradska glazba i povijesna postrojba “Trenkovi Panduri” iz Požege. Dovoljno je reći da je spomenuti orkestar na nedavnom državnom takmičenju orkestara, koji se održao u Novom Vinodolskom, u “A” kategoriji, osvojio zlatnu medalju s pohvalom!
Gradska limena glazba “Trenkovi panduri” nastavlja tradiciju gradske glazbe osnovane 1881. godine, čiji je kapelnik bio članom gradske uprave, a glazba na gradskom proračunu.
Od 1932. do 1969. godine djeluju kao glazbena sekcija Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Požegi. 1969. godine članovi limene glazbe dobivaju prepoznatljive odore za nastupe na festivalima i javnim manifestacijama.
Te su odore izrađene prema slikovitoj nošnji nekadašnje, u povijesti poznate pandurske postrojbe vlastelina baruna Franje Trenka, sastavljene od slavonskih hajduka. U skladu s tim, limena glazba je i dobila naziv “Trenkovi panduri”.

Related Post

NAPUHAO 2,44 PROMILA

Autor - 02/05/2017 0
NOVA GRADIŠKA – Dana 30. travnja, oko 2.20 minuta, u Novoj Gradiški, policijski službenici su prilikom nadzora nad prometom, utvrdili…