NE PROPUSTITE ! – “Trenkovi Panduri” sviraju u nedjelju kod fontane

322 0

NOVA GRADIŠKA, 5. srpnja 2019. – Za sve ljubitelje dobre glazbe još jedna poslastica u organizacije Gradske glazbe Nova Gradiška.
U nedjelju 7.7. u 20,30 sati u gradskom parku gostovat će Gradska glazba i povijesna postrojba “Trenkovi Panduri” iz Požege. Dovoljno je reći da je spomenuti orkestar na nedavnom državnom takmičenju orkestara, koji se održao u Novom Vinodolskom, u “A” kategoriji, osvojio zlatnu medalju s pohvalom!
Gradska limena glazba “Trenkovi panduri” nastavlja tradiciju gradske glazbe osnovane 1881. godine, čiji je kapelnik bio članom gradske uprave, a glazba na gradskom proračunu.
Od 1932. do 1969. godine djeluju kao glazbena sekcija Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Požegi. 1969. godine članovi limene glazbe dobivaju prepoznatljive odore za nastupe na festivalima i javnim manifestacijama.
Te su odore izrađene prema slikovitoj nošnji nekadašnje, u povijesti poznate pandurske postrojbe vlastelina baruna Franje Trenka, sastavljene od slavonskih hajduka. U skladu s tim, limena glazba je i dobila naziv “Trenkovi panduri”.

Related Post

POLICIJSKI TRENING

Autor - 28/02/2014 0
SLAVONSKI BROD, 28. veljače 2014. – Provodeći Program policijskog treninga, u okviru Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom proteklog tromjesečnog ciklusa, policijski…

KAMPANJA

Autor - 05/04/2019 0
SLAVONSKI BROD, 5. travnja 2019. – Jučer je u Slavonskom Brodu, na parkiralištu, pored Kazališno koncertne dvorane održana završna konferencija,…