NEDOZVOLJENO PODUZETNIŠTVO

440 0

SLAVONSKI BROD, 6. srpanj 2015. – U subotu, dana 4. srpnja, oko 21.30 minuta, na području općine Sibinj, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske zaustavili su osobni automobil đakovačkih registracijskih oznaka,

kojim je upravljao 28-godišnjak. Pritom su od njega oduzeli tri posude sa biljkama indijske konoplje. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili da je 28-godišnjak indijsku konoplju kupio za nekoliko stotina kuna s namjerom proizvodnje za vlastite potrebe.

 

Temeljem naloga Županijskog suda Slavonski Brod, policijski službenici su pretražili dom i prostorije koje koristi 58-godišnjak, kojom prilikom su pronašli i oduzeli: pištolj CZ, kalibra 7,65 sa pripadajućim spremnicima i streljivom, 450 grama suhog lišća indijske konoplje, 21 sjemenku indijske konoplje i 41 biljku indijske konoplje, visine od 22 do 120 centimetara. Nadalje je utvrđeno da je 58-godišnjak, od 1. svibnja do 5 srpnja, indijsku konoplju posadio, uzgajao i neovlašteno proizvodio u cilju prodaje.

 

Policija protiv obojice osumnjičenika podnosi kaznene prijave općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a protiv 57-godišnjaka i prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Related Post

Na autocesti izgorio BMW

Autor - 06/06/2019 0
SLAVONSKI BROD, 6. lipnja 2019. – Na sjevernoj strani autoceste A3 kod Velike Kopanice zapalio se osobni automobil BMW austrijskih…