NEKI IPAK MOGU BITI USPJEŠNI

694 0

ELDA sudjelovala u natječaju Ministarstva poduzetništva i obrta i za izuzetno kvalitetan program za izvoz stoga dobila subvenciju u iznosu od 250.000 kuna bespovratnih sredstava isključivo namijenjenih za kupnju opreme.

 

NOVA GRADIŠKA, 26. rujan 2012. – Na djedovini u Prvči Dario Marenić gradi proizvodni pogon površine oko 700 četvornih metara vrijedan 3 milijuna kuna. Investicija se realizira vlastitim sredstvima bez kreditnih zaduženja jer ELDA uspješno posluje. U prvih šest mjeseci ove godine prodana je proizvodnja vrijedna 450.000 eura. Važno je istaknuti da je 97 posto proizvodnje plasirano na svjetsko tržište u 58 zemalja.

 

Gradimo proizvodni pogon na mojoj djedovini i mjestu obiteljske kuće Marenić u Prvči. Radi se o poslovno-proizvodnom objektu čiji je ELDA investitor. Proizvodni dio objekta namijenjen je za proizvodnju tekućine za elektronske cigarete. Završetkom ovog poslovnog prostora bit ćemo u poziciji udvostručiti proizvodnju i izvoz – kaže vlasnik Dario Marenić i dodaje da je od Grada Nova Gradiška uspio dobiti iste uvjete gradnje kao da se objekt gradi u Industrijskom parku.

-Odrastao sam ovdje, to je moja djedovina i zato sam se odlučio ovdje dograditi obiteljsku kuću i izgraditi novi proizvodni prostor. Želim izgraditi prostor s „dušom“ u kojem će djelatnici i poslovni partneri za vrijeme i poslije posla imati ugodan ambijent. Zato ovaj objekt nije baš uobičajen jer je su tu i prostori za opuštanje, boravak i odmor, u kojima je pecara i peć za kruh u koje će vrlo rado svi doći.

 

ELDA zapošljava sedam djelatnika. Kada se do konca ove godine završi proizvodni pogon u Prvči zaposliti će još jednog ili dva djelatnika.

Treba istaknuti da je ELDA sudjelovala u natječaju Ministarstva poduzetništva i obrta gdje je prepoznat izuzetno kvalitetan program za izvoz. ELDA je stoga dobila značajnu subvenciju u iznosu od 250.000 kuna bespovratnih sredstava isključivo namijenjenih za kupnju opreme. To je ove godine najveća potpora u Brodsko-posavskoj županiji. -Želim se posebno zahvaliti mojim suradnicima što su sudjelovali u izradi programa i svojoj kćeri Dariji, uskoro magistri ekonomije, koja je napisala program – kaže Dario Marenić.

Related Post

NOVOGRADIŠKA KRIZA VLASTI

Autor - 20/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 20. rujan 2012. – Novogradiška politička kriza i kriza vlasti, izazvane brojnim događanjima vezanim uz rad Gradskog vijeća…