NEODGOVORNI GRAĐANI I VANDALI

659 0

Uz ostali otpad, koji nije sekundarna sirovina, svakodnevno se ubacuju iznutrice od životinja i trava. Često se nakupi i jedan kamion.

NOVA GRADIŠKA, 27. travanj 2015. – Odvajanje otpada u Novoj Gradiški provodi se putem zelenih otoka koji se nalaze na 30 lokacija u gradu.

Građanima je omogućeno da svoj otpad odgovorno odvoje i na taj način očuvaju svoj okoliš i prirodu, a uz to da njihov otpad postane korisna sekundarna sirovina. Na zelenim otocima su kontejneri za plastiku, staklo i papir, a u Ulici Grgura Ninskog postavljen je i privi kontejner u gradu za tekstil.

Nažalost, loši primjeri kazuju da je potrebno uložiti dodatne napore u edukaciju građana kako bi zeleni optoci uistinu bili eko-točke, a ne mjesta neodgovornog ponašanja i vandalizma.

Neodgovorni pojedinci zapalili su do sada 10 kontejnera. Kompletne garniture izgorjele su u Željezničkoj i Zagrebačkoj, a kontejneri su gorjeli Prvči i na drugim lokacijama u gradu. Ima i građana koji u kontejnere ubacuju razni otpad, pa i iznutrice životinja. Posebno izražen problem je zelenog otoka u Ulici Grgura Ninskog.

-Događa se da se na pojedinim zelenim otocima u kontejnere u kojima se prikupljaju sekundarne sirovine papir plastika i staklo ubacuje i drugi otpad. U Ulici Grgura Ninskog, gdje imamo i kontejner za tekstil, imamo izražen problem. Tamo građani uz ostali otpad, koji nije sekundarna sirovina, ubacuju iznutrice od životinja i travu. Ubacuju se svakodnevne i često se nakupi i jedan kamion – kaže Dušan Nogić, uposlenik u gradskom Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo i prostorno uređenje i voditelj akcije „Zelena čistka“.

Related Post

DJEČJI VRTIĆ RADOST

Autor - 10/11/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 9. studeni 2014. – Nastavljeni su radovi na adaptaciji i dogradnji dječjeg vrtića „Radost“. Obavljeni su građevinski radovi…