MINISTARSTVO GRADISTELJSTVA I PROSTORNOG UREĐENJA

559 0

ŠANSA ZA NOVU GRADSKU VLAST: Novi javni poziv otvara se 15. travnja 2016. za sufinanciranje radova na energetskoj obnovi za novih 24 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Budući da zbog prijevremenih izbora iz Nove Gradiške nije bilo prijave na prvi javni poziv, nova je šansa za novu novogradišku vlast.

 

ZAGREB / NOVA GRADIŠKA – Danas, 11. travnja 2016. ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević potpisao je 12 odluka o energetskoj obnovi zgrada odgojno obrazovnih institucija; dva dječja vrtića, sedam osnovnih škola, i tri centra predškolskog odgoja. Odluke se temelje na Pilot projektu „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Ukupna vrijednost investicija iznosi 9 milijuna kuna od čega bespovratna sredstva Europskog i hrvatskog Fonda iznose 7 milijuna kuna.

 

Osam odluka odnosi se na izradu projektne dokumentacije koja se u 100% iznosu financira bespovratnim sredstvima fondova i to za dječji vrtić Rakovac u Karlovcu, tri centra predškolskog odgoja u Vinkovcima, osnovne škole u Đurmancu, Antinu, Kutjevu i Kutini.

 

Četiri odluke odnose se na izvođenje radova energetske obnove za koje su osigurana bespovratna sredstva Europskog i hrvatskog Fonda u visini od 70% do 95% ukupne investicije. Odluke se odnose na dječji vrtić u Šibeniku te osnovne škole u Novoj Rači, Kutini i Đakovu.

 

Novi javni poziv otvara se 15. travnja 2016. kada će se zaprimati prijave za sufinanciranje radova na energetskoj obnovi za novih 24 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Pilot projekta. Budući da zbog prijevremenih izbora iz Nove Gradiške nije bilo prijave na prvi javni poziv, novi je šansa za novu novogradišku vlast.

Related Post

Dječji pokladni dan

Autor - 18/02/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 18. veljače 2012. – Tradicionalno, pokladni dani u Novoj Gradiški počeli su dječjom pokladnom povorkom ulicama grada i…