NEODGOVORNO I OPASNO: U šumi ostavio mine od 82 mm

1437 0

Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji

Foto Policija brodsko-posavska, Ilustracija 

SLAVONSKI BROD, – U nedjelju 3. listopada, građanin je u šumskom predjelu u općini Brodski Stupnik pronašao nekoliko odbačenih neeksplodiranih mina od 82mm. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je, na siguran način do uništenja, izuzeo navedene mine.

Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Related Post