NG LJETO 19. : Promjene u značajnom gospodarskom događaju za male i srednje poduzetnike

2024 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 29. srpanj 2019. – Novogradiško glazbeno ljeto manifestacija je sa zavidnom reputacijom, a osim dominantnih sadržaja vezanih za glazbena događanja, ima i veoma značajan gospodarski učinak za malo i srednje poduzetništvo. Uključujući ugostitelje, ostali obrtnici, mali i srednji poduzetnici imaju priliku prezentirati i prodati svoje proizvode. Kako se moglo ćuti na konferenciji za novinare od gradonačelnika Vinka Grgića i njegovih zamjenika Ivane Trupina i Borislava Vidošića, gospodarskim sadržajima i ove se godine posvećuje veća pozornost i uvode neke novine.
-Dodatni sadržaji veoma su značajni za Novogradiško glazbeno ljeto, a gospodarski posebno. Dio ih je vezan za naše obrtnike i gospodarstvenike koji aktivno sudjeluju, ne samo kroz ugostiteljstvo, nego i kroz sve ono što nude iz domaće proizvodnje Opća poljoprivredna gospodarstva i ostali mali poduzetnici. Zato im nastojimo osigurati što bolje uvjete – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.
Govoreći o gospodarskom aspektu Novogradiškog glazbenoga ljeta, zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina izrazila je zadovoljstvo što se već sada u gradu popunjeni svi smještajni kapaciteti.
-Sajam naših gospodarstvenika, poduzetnika, OPG-a, malih zadruga, od učeničkih do gospodarskih zadruga odraslih, daje im priliku da predstave svoje proizvode, poslove i usluge s kojima se bave. Ove godine izlagat će sva četiri dana od jutra do večernjih sati. Vjerujemo da će i nešto prodati i dogovoriti nove poslove – kazala jer Ivana Trupina, izražavajući zadovoljstvo što se pomaže domaćim malim gospodarstvenicima i naglašavajući da je Gradu i obveza da ih potiče da budu bolji i kvalitetniji.
Borislav Vidošić je govorio o promjenama kod postavljanje štandova izlagača u namjeri da su gradski park presele neki sadržaji i on kako je kazao „diše punim plućima“ za vrijeme Novogradiškog glazbenog ljeta. Gdje će oni točno biti smješteni još će se definirati, a namjera je da to bude na koliniku na zapadnoj strani trga, ispred obnovljene zgrade u kojoj će biti svečana gradska vijećnica i u koju će preseliti Turistička zajednica, a za vrijeme Novogradiškog glazbenog ljeta biti VIP zona.
-Time će središnja Ulica slavonskih graničara biti potpuno namijenjena posjetiteljima, gostima, šetačima,… Ugostitelji su dobili strogo određene prostore u kojima će moći obavljati svoju djelatnost. Gastro ponude bit će ove godine smještena na parkiralište kod pošte tako da će cjelokupan prostor oko pozornice gdje se odvija najviše programskih sadržaja biti slobodan samo za posjetitelje. Kao i pošle godine hrvatski Crafteri će sa ponudom domaćih piva biti kod fontane. Ispred njih, prema pozornici neće biti šatora, što će omogućiti pogled na središnji trg i nastupe izvođača- kazao je Borislav Vidošić, dodajući da se svi napori ulažu u cilju da ponuda što kvalitetnija i bolja, a posjetitelji zadovoljni.

Related Post