NOGOMETNOM KLUBU UKRALI BOJLER

850 0

29. listopad 202. – Tijekom vikenda, na području policijske

uprave, evidentirano je 26 kaznenih djela, od kojih su najbrojnija (23) kaznena djela protiv imovine. U području prometa, dogodilo se 10 prometnih nesreća, od kojih dvije (2) s ozlijeđenim osobama i osam (8) s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna (1) osoba je teško ozlijeđena, a dvije (2) osobe su lakše ozlijeđene. Evidentirana su dva (2) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan (1) prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Također je zabilježen jedan (1) slučaj kršenja članka 95 Obiteljskog zakona, a od ostalih događaja, evidentna su dva (2) slučaja pronalaska oružja.

 

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su u petak proveli kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 17-godišnjakinjom zbog sumnje u kazneno djelo teške krađe. Pritom je utvrđeno da su njih dvoje u četvrtak, u poslijepodnevnim satima, provalili u prostorije nogometnog kluba na području općine Nova Kapela, otuđivši pritom bojler, posudu sa manometrom i limenu posudu. Policija je otuđene predmete oduzela, te će biti vraćeni vlasniku, a protiv počinitelja podnosi odgovarajuće kaznene prijave.

 

Policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brodu, su jučer, oko 10.35, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, prilikom granične kontrole, u taksi vozilu (BiH registracijskih oznaka), u suradnji sa djelatnicima carine, pronašli 1140 kutija raznih cigareta, koje 58-godišnjak nije prijavio prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. Oduzimanje cigareta i daljnje postupanje prema 58-godišnjaku, sukladno odredbama Carinskog zakona, preuzeli su službenici carine.

 

2,37 PRTOMILA ALKOHOLA IZAZAVO PROMETNU NESREĆU I ZAVRŠIO U PRITVORU – U subotu, oko 17,45 sati u Slavonskom Brodu, u Ulici Nikole Nalješkovića, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao vozač s 2,37 promila alkohola u organizmu. Do prometne nesreće je došlo, jer je 29-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Alfa Romeo, zbog ne držanja strane kretanja, prešao na travnatu površinu i udario u stup javne rasvjete. Policijski službenici su alko-testom u njegovu organizmu utvrdili koncentraciju alkohola u iznosu od 2,37 promila, te ga zadržali u službenim prostorijama do otriježnjenja. Policija protiv 29-godišnjaka podnosi obavezni prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 

REZULTATI AKCIJE „BICIKLISTI“ Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su u petak, u vremenu od 10 do 14 sati, na području Slavonskog Broda, proveli preventivnu akciju pod nazivom „Biciklisti“. Utvrdili su 31 prekršaj u prometu, od čega su 21 prekršaj počinili vozači bicikla. Prometni policajci su pritom podnijeli sedam (7) obaveznih prekršajnih naloga i izdali 14 upozorenja zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Cilj ove akcije je poboljšati stanje sigurnosti u području prometa i ukazati vozačima bicikla na opasnosti koje im prijete kao sudionicima u prometu. U okviru akcije policijski službenici su biciklistima zatečenim u prekršaju dijelili letke „Biciklisti, oprez“. Letci sadrže najvažnije odrednice iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, natuknice o obaveznoj opremi za bicikle, te važnije savjete, odnosno, sve ono što svaki biciklist koji sudjeluje u prometu treba znati, radi vlastite sigurnosti, no i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Related Post