Nova Gradiška se poklonila žrtvi Vukovara i svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima

711 0

NOVA GRADIŠKA – U organizaciji novogradiške HVIDR-e, suorganizaciji “Bad Blue Boysa” i “Torcide” te pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška,  18. je studenoga i u našoj Novoj Gradiški odana počast  herojima Vukovara, poginulim, nestalim hrvatskim  braniteljima i civilima, kao i svim hrvatskim mučenicima koji su živote tijekom Domovinskog rata položili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku nam Domovinu.

Dostojanstveno su u “koloni sjećanja” od Doma hrvatskih branitelja pošli pripadnici  udruge HVIDR-e , Bad Blue Boysa i Torcide, predstavnici Grada, gradonačelnik Vinko Grgić, koordinator za braniteljske udruge Vlatko Greiner, ali i mnogi sugrađani. Kolonu su vodili novogradiška HVIDR-a s hrvatskom zastavom i zastavom HVIDR-e  NG. Mnoga djeca su ove večeri sudjelovala u koloni, upalila svoje lampione, pa i na taj način naučila poštovati najvrjednije svetinje.

Kod Spomen obilježja poginulim,hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u znak poštivanja i veliko HVALA upaljeni su lampioni, položeni vijenci i cvijeće, upaljene baklje te pomolili za duše naših poginulih hrvatskih branitelja. Kolona je nastavila kretanje do murala posvećenog Vukovaru gdje su navijači uz minutu šutnje upalili  baklje.

U povratku do Doma hrvatskih branitelja ulice su osvijetlili mnogobrojni lampioni postavljeni uz rub pločnika i svojim toplim plamenom poslali, na neki način, poruku našim herojima da nisu sami i da nikada neće biti zaboravljeni.  (Pavle Filipović)

Related Post

Sretan Uskrs !

Autor - 14/04/2017 0
Uskrs je prolaz u život, u pobjedu, u povjerenje, u ljudskost koja više nikada ne može prestati. Uskrs je dan…