NOVAGRA PREDSTAVLJA DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA 2014.

564 0

NOVA GRADIŠKA, 14. prosinac 2014. – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje – MEDALJU GRADA gospodinu MARIU BOŠNJAKU,

za promicanje i razvoj seoskog turizma kroz obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

Medalju grada uručili su mu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Željko Bigović i predsjednik Vijeća Josip Mikšić.

Mario Bošnjak rođen je 13. travnja 1972. godine u Novoj Gradiški. Osnovnu i srednju Elektrotehničku školu završava u Novoj Gradiški, 1996. godine diplomirao je na Šumarskom fakultetu u Zagrebu. Radi u Upravi šuma Podružnica Nova Gradiška na mjestu stručnog suradnika za građevinarstvo i investicije. Predsjednik je novogradiškog ogranka Hrvatskog šumarskog društva. Pokretač vrijednog projekta proizvodnje klona najvećeg hrasta lužnjaka iz Specijalnog rezervata šumske vegetacije Prašnik te projekta izrade edukativnih panoa na temu “Psunj – šuma i voda”.

Obitelj Bošnjak se u prošlosti bavila pilanarstvom i mlinarstvom. Samoodrživost i energetska neovisnost su bili obiteljska vizija koja se njegovala sve do danas. Od početka stoljeća proučava bioenergetske procese i kretanje energije u prirodi te saznanja primjenjuje u pokretanju vlastite proizvodnje piva.

S obitelji, među prvima u Slavoniji, u rodnim mu Sičicama pokreće seoski turizam. Od 2008. godine na svom turističkom seljačkom domaćinstvu imaju registriranu kušaonicu domaćeg piva, aktivno sudjeluju u realizaciji projekta Posavska poučna cesta, sudionici svih aktivnosti Turističke zajednice, a rado sudjeluju i u brojnim humanitarnim akcijama.

Mario Bošnjak politički je aktivan kao član Gradskog odbora HSS-a. Svojim pionirskim radom na području obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i seoskog turizma vrijedan je primjer odvažnosti i marljivosti. Na njegovom primjeru, kreativnost u malom gospodarstvu oslikana je u najboljem obliku, a svojim cjelokupnim radom promiče vrijednosti našega Grada.

Related Post

ADVENT U NAŠEM GRADU

Autor - 25/11/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 25. studeni 2012. – Turistička zajednica grada Nove Gradiške, po šesti put organizira MANIFESTACIJU «ADVENT U NAŠEM GRADU»…