NOVAGRA PREDSTAVLJA DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA 2014.

832 0

Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje GRB GRADA gospodinu DARIU MARENIĆU, za izniman doprinos razvoju gospodarstva grada Nova Gradiška.

 

Dario Marenić rođen je 1959. godine u Novoj Gradiški. Živi i radi u svom rodnom gradu. 1981. godine osnovao je obrtničku radnju za proizvodnju elektroničkih sklopova. Već sljedeće godine sa suprugom Davorkom osnovao je Zajedničku obrtničku radnju “Elda elektronika” koja je 1993. godine preregistrirana u trgovačko društvo “Elda” u kojoj je kao suvlasnik i predsjednik Uprave obiteljske tvrtke “Elda” d.o.o., nastavio s uspješnim radom. Dobitnik je niza priznanja za razvoj poduzetništva.

S obzirom da je gospodarska kriza uzrokovala pad prodaje, s ciljem pronalaženja novih proizvoda poduzetnik Dario Marenić je prije sedam godina posjetio sajam u Las Vegasu. Jedan od proizvoda koji se tada pojavio kao inovacija na tržištu bila je elektronska cigareta. Tu priliku iskoristili su u “Eldi” i pronašli u tom sektoru buduću poslovnu djelatnost. Prva prodaja e-cigareta i e-tekućina kineske proizvodnje u svijetu je krenula 2008. godine, a “Elda” je bila drugo po redu europsko trgovačko društvo koje je otvorilo vlastiti web shop za prodaju e-cigareta.

Od početka proizvodnje do danas “Elda” je razvila vlastiti tehnološki proces proizvodnje e-tekućine, s preko 400 različitih receptura.

Od 2010. godine ukupni proizvodni kapacitet tvrtke i prihodi kontinuirano rastu. Prošle godine ostvarili su 9,5 milijuna kuna prihoda s 9 djelatnika, a u deset mjeseci ove godine 8,1 milijun kuna, uz rast broja djelatnika na 19. Prihodima iz prodaje financirana je adaptacija i rekonstrukcija poslovnog prostora i uređenje novog centralnog pogona za proizvodnju.

Njihov je rad prepoznalo i Ministarstvo poduzetništva i obrta koje im je dodijelilo nepovratna sredstva u iznosu 6,2 milijuna kuna iz strukturnih fondova Europske unije za daljnji razvoj i ulaganje u novu opremu.

Ove godine “Elda” je postala nositeljem Certifikata bonitetne izvrsnosti što govori da su u samom vrhu europskih poduzeća.

Poštenje i povjerenje nije nešto što se gradi preko noći. Posluju već 33 godine, rade, zapošljavaju, proizvode…

Sve su to razlozi da predsjednik Uprave tvrtke “Elda” gospodin Dario Marenić dobije ovo vrijedno gradsko priznanje

 

 

Related Post