Novagra predstavlja dobitnike gradskih priznanja 2019.: GRB GRADA dodijeljen Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Marka Kovre

1133 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje GRB GRADA, OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU MARKA KOVRE, za postignute rezultate u proizvodnji vina te poticanju i promicanju razvoja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.
GRB GRADA na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca, Marku Kovri su uručili gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.
Tradicija proizvodnje vina u obitelji Kovre seže od početka prošlog stoljeća, ali se ozbiljnom proizvodnjom grožđa i vina obitelj Kovre bavi od 2001. godine.
Vina iz Vinarije Kovre plod su međugeneracijske suradnje oca i sina i višegodišnjeg rada u ovom poslu. Obitelj Kovre kontinuirano radi na razvoju kvalitete svojih vina i njihovoj promociji. Tako je vinarija Kovre vlasnik prvog „Novogradiškog vrhunskog vina“. 2012. godine na sajmu vina „Oriovita“ vinima iz ove vinarije dodijeljena je zlatna medalja, a njihova graševina proglašena je šampionskim vinom u konkurenciji 120 vrsti vina. Prošle godine, graševina Kovre ponovno dobiva Zlatnu medalju na vinskom sajmu „Oriovita“. Ove su godine nagrađeni Srebrnom medaljom.
Ponosni su dobitnici Zlatne medalje i šampionskog vina Graševina na ocjenjivanju vina novogradiškog kraja. Redovito posjećuju nacionalne sajmove vina, a sa svime dosada osvojenim i prezentiranim nalaze se među najistaknutijim proizvođačima slavonskih vina. Tu su i na svim gradskim manifestacijama, a rado sudjeluju i u svim humanitarnim akcijama. Kako ističu, sva dosadašnja postignuća predstavljaju im samo motiv za dodatan rast i razvoj i podizanje ljestvice kvalitete i kvantitete vina.

Related Post

Danas je blagdan Velike Gospe

Autor - 15/08/2019 0
Vjernici svake godine 15. kolovoza slave blagdan Velike Gospe kako bi kroz molitvu i euharistijska slavlja proslavili Marijino uznesenje na…