NOVAGRA PREDSTAVLJA DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA

1584 0

NOVA GRADIŠKA – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje GRB GRADA novinaru i glavnom uredniku političkog tjednika “Nacional” gospodinu BERISLAVU JELINIĆU,

za hvale vrijedan dugogodišnji istraživački novinarski rad u tiskanim i elektroničkim medijima.

 

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća upriličenoj u povodu Dana grada Grb grada uručili su gradonačelnik BERISLAVU JELINIĆU Vinko Grgić i predsjednik Gradskog vijeća dr. Zoran Jukić.

 

Berislav Jelinić istraživački je novinar s dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist s apsolviranim studijem novinarstva i magisterijem međunarodnih odnosa. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktaul, Jutarnjem listu te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži. Bio je direktor i jedan od glavnih pokretača tjednika Aktual, jedinog medijskog projekta koji se na novinskom tržištu pojavio i do 2014. opstao u vrijeme recesije.

Početkom 2014. izdao je zapaženu knjigu pod naslovom “Zašto je ubijen Ivo Pukanić” koja je prodana u nekoliko tisuća primjeraka. Trenutno je glavni urednik “Nacionala”, te suvlasnik i direktor tvrtke izdavčaa tog tjednika. Jelinić je ekspert za krizno komuniciranje, vrstan poznavatelj stanja na hrvatskoj društvenoj, političkoj i medijskoj sceni. Tijekom posljednjih par godina savjetovao je i neke hrvatske i inozemne tvrtke vezano uz njihovo poslovanje i upravljanje u kriznim situacijama, surađivao s Institutom za izvještavanje o ratu i miru iz Londona.

Tijekom posljednjih šest godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad.

Related Post