NOVAGRA PREDSTAVLJA DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA: Grb grada dobio je BRANKO BEŠLIĆ

2460 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 20. prosinac 2019. -Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjelio je javno priznanje GRB GRADA gospodinu BRANKU BEŠLIĆU, za izniman doprinos u razvoju lovstva na području grada Nove Gradiške te humanitarno djelovanje.
GRB GRADA na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca, Branku Bešliću uručili su gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.
Branko Bešlić rođen je u Novoj Gradiški. Po završetku obrazovanja posvetio se poslu. Od 1989. godine bavi se trgovinom mješovite robe i upravo ove godine napunio je jubilarnih, trideset godina obrtništva. Tijekom godina rada, posao je proširio na organiziranje svatovskih svečanosti, trgovinu ribom i ugostiteljstvo. Čak 800 parova „uplovilo je u bračnu luku“ iz jedne od najpoznatijih dvorana za vjenčanje u našem kraju.
Oduvijek društveno angažiran, u dva mandata gradski vijećnik te u četiri mandata predsjednik Mjesnog odbora Jug. Svojim radom pridonio je razvoju upravo tog dijela grada i izgradnji dijela infrastrukture u svom Mjesnom odboru, a mještani ga poznaju kao iznimno vrijednog i susretljivog čovjeka.
Unatrag nekoliko godina posvetio se poljoprivredi i stočarstvu. Trenutno obrađuje 50 ha poljoprivrednog zemljišta, zapošljava 12 djelatnika.
Ove godine Branko Bešlić slavi i 35. godišnjicu statusa lovca. Poštivanje lovačke tradicije i običaja njegova je vrlina. Lovačkom udrugom „Podložje Gorice“ predsjedava ukupno šest mandata.
Dragovoljac je Domovinskog rata. Dobitnik je niza zahvalnica i priznanja, iz vlastitih sredstava sponzorirao gotovo sve udruge koje su mu se obratile za pomoć.

Related Post