Novagra predstavlja dobitnike gradskih priznanja: MEDALJA GRADA dodijeljena ZRINKU KAPETANIĆU

1009 0

NOVA GRADIŠKA, 31. prosinac 2019. – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje MEDALJU GRADA gospodinu ZRINKU KAPETANIĆU, za značajan doprinos u promicanju kulture na području grada Nove Gradiške i Republike Hrvatske.
MEDALJU GRADA na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca u Domu kulture, Zrinku Kapetaniću uručili su gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.
Zrinko Kapetanić rođeni je Novogradiščanin, diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Dragovoljac Domovinskog rata u kojemu je, kao policajac, sudjelovao na prvim linijama bojišnice. Danas obavlja funkciju načelnika Policijske postaje Okučani.
Dosada je objavio dvije samostalne zbirke poezije: „Dječak u zabludi” i „U šutnji pjevam”. Okušao se i kao pisac predgovora i urednik knjiga drugim pjesnicima. Član je novogradiškog ogranka Matice hrvatske te nekoliko braniteljskih, kulturnih i sportskih udruga.
S pisanjem poezije i proze te glumom i interpretacijom poezije krenuo je još u osnovnoškolskim danima. Svoje prve radove objavljuje već kao srednjoškolac i tako je krenuo njegov uspješni stvaralački niz.
Nizom samostalnih nastupa, sudjelovanja na brojnim kulturnim događanjima, suradnjom s književnicima, afirmira poeziju i književnost te se zalaže za promicanje kulture kako u Novoj Gradiški, tako i u Hrvatskoj i regiji. Ne samo pisanjem, već i interpretacijama svojih pjesama te domaćih i svjetskih pjesnika na svom You Tube kanalu s blizu dva milijuna pregleda, ostavio je trag među poklonicima lijepe riječi i književnosti.
Iako nije objavljivao pune 34 godine kontinuirano je prisutan u kulturi, a ove godine svojom novom zbirkom pjesama „U šutnji pjevam”, uspješno se predstavio čitateljima.

Related Post