Novagra predstavlja dobitnike gradskih priznanja: MEDALJA GRADA dodjeljena ANDREJU LUCIĆU

1695 0

NOVA GRADIŠKA – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje MEDALJU GRADA gospodinu ANDREJU LUCIĆU, generalnom direktoru BD GRUPPE Austria, za istaknutu humanitarnu djelatnost i donatorske aktivnosti prema udrugama i klubovima koji rade djecom i mladima, a posebno za generalno sponzorstvo Rukometnog kluba Nova Gradiška.
MEDALJU GRADA na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca u Domu kulture Andreju Luciću uručili su gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.
Andrej Lucić rođen je u Novoj Gradiški gdje je proveo dio svog osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja. Od 1999. godine živi i radi u Beču gdje je osnovao tvrtku BD Grupppe, konzorcij s nekoliko raznolikih djelatnosti iz područja građevinarstva te reciklaže građevnog otpada. Njegova tvrtka danas zapošljava stotinjak djelatnika. Kao vlasnik renomirane tvrtke iznimno se zalaže za pomoć i brigu oko rasta i razvoja djece, stoga i ne čudi njegov značajan angažman očitovan u generalnom pokroviteljstvu Sportskog i kulturnog društva Cro Vienna BD Gruppe, koje okuplja više od 200 djece, kao i Rukometnog kluba Nova Gradiška BD Gruppe Austria čiji je generalni sponzor.
Svoj društveni angažman upotpunio je i nedavnim osnivanjem Udruge „Hrvatski dom Beč”, koja ima za cilj umrežavanje, povezivanje te očuvanje hrvatskog identiteta u Austriji. Također, izrazito je aktivan član Udruge hrvatskih poduzetnika u Austriji.
Iako živi i radi u Beču, Andrej Lucić nikada nije zaboravio Novu Gradišku te rado pomaže, posebice udrugama i klubovima koji se bave djecom i mladima.

Related Post

HEP Hrvatski teniski kup

Autor - 19/09/2017 0
NOVA GRADIŠKA / OSIJEK – U organizaciji Hrvatskog teniskog saveza, uz pokroviteljstvo županije Osječko-Baranjske, Grada Osijeka, Gradske ustanove za upravljanje…