NOVI MANDAT ZA VEĆINU DOSDADAŠNJIH OPĆINSKIH NAČELNIKA

1090 0

Zanimljivost izborne utrke za načelničko mjesto u Startom Petrovom Selu je i u tome što je Višnja Juraković tajnica dosadašnjem načelniku Željku Kočijaševiću.

 

NOVA GRADIŠKA, 21. svibanj 2013. – Većina općinskih načelnika u novogradiškom kraju u prvom je krugu dobila povjerenje birača i još jedan četverogodišnji mandat. Iako su zabilježili uvjerljivu pobjedu u prvom krugu da bi ostali načelnici tu pobjedu moraju potvrditi u drugom krugu Zlatko Aga (HSLS) u Rešetartima (44%), Josip Benić (HDZ) u Novoj Kapeli (41,60%) i Željko Kočijašević (HSS) u Startom Petrovom Selu (45,63%).

Nikola Jugović

Treba istaknuti da je Nikola Jugović u Cerniku najdugovječniji općinski načelnik i da je sa 57,57 % glasova dobio šesti mandat. Jugović je možda i jedini u Hrvatskoj, a među rijetkima je sigurno, koji od osnivanja jedinica lokalne samouprave „vlada“ svojom općinom. Povjerenje koje dobiva godinama svakako zaslužuje pažnju.

 

Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je Zvonimir Karlik u Dragaliću sa 69,73 posto glasova birača, slijede Đuro Anđelković u Davoru 60,93 posto, Aca Vidaković u Okučanima 57,75 posto, Nikola Jugović u Ceniku 57,57, Igor Jurišić u Vrbju 56,76 posto, Pavo Klarić u Gornjim Bogićevcima 52,98 i Velimir Paušić u Staroj Gradiški 50,42 posto glasova.

Zvonimir Karlik

HDZ-e je zadržao vlast u pet, a HSS u dvije općine. SDP-e i dalje nema čelnog čovjeka ni u jednoj općini. U drugom krugu načelnike mogu dobiti, tri kandidata HDZ-a, dva HSS-a i jedan HSLS-a. Među njima je i jedna žena koja je u utrci za općinsku načelnicu. To je HDZ-ova kandidatkinja u Starom Petrovom Selu Višnja Juraković koja je u prvom krugu osvojila respektabilnih 34,22 posto glasova. Zanimljivost izborne utrke za načelničko mjesto u Startom Petrovom Selu je i u tome što je Višnja Juraković (HDZ) tajnica dosadašnjem načelniku Željku Kočijaševiću.

 

U Novoj Kapeli u utrci za mjesto načelnika je Ivan Šmit (HSS) sa osvojenih 39,77 glasova birača, a u Rešetarima Jurica Atlagović (HDZ) sa osvojenih 22,11 posto glasova u prvom krugu.

Aca Vidaković

Igor Jurišić

Pavo Klarić

Đuro Anđelković

Velimir Paušić

Related Post

GRAĐANI ISPRED SVEGA !?

Autor - 04/06/2013 0
Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća pokazati  da li će Nova Gradiška u naredne četiri godine imati stabilnu vlast ili će krenuti…

NAKON IZBORA

Autor - 22/03/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 22. ožujak 2016. – Zdravko Konjić, nositelj Liste nezavisnih građana osvrnuo se na protekle izbore, zahvalio građanima i…

PRESUDIO TELEFONSKI GLAS

Autor - 06/07/2015 0
SLAVONSKI BROD, 6. srpnja 2015. – Na konstituirajućoj sjednici Vijeća srpske nacionalne manjine održanoj danas u Velikoj vijećnici županijske uprave…