Novi vrtić „Čarobni svijet“ uskoro otvara vrata mališanima s područja općine Rešetari

1116 0

Autor Franjo Samardžić, Snimio Jakša Samardžić

REŠETARI 20. siječanj 2021. – Kako doznajemo od općinskog načelnika Zlatka Age vrlo brzo bi mališani s područja općine Rešetari mogli preseliti u novi vrtić. Kako kaže izgradnja vrtića i njegovo opremanje su završeni, a u tijeku je postupak tehničkog prijema koji bi mogao biti obavljen već narednog tjedna. Iz starog vrtića tada će u novi preseliti 50 do 60 redovnih polaznika vrtića „Čarobni svijet“, a u jaslicama biti zbrinuto 15-tero djece.

Treba podsjetiti da je 2019. godine u Adžamovcima otvoren područni odjel Vrtića „Čarobni svijet“ i da je u njemu 30-tero djece. Rijetko koja lokalna zajednica može se pohvaliti uvjetima kakve za zbrinjavanje djece ima Općina Rešetari. Ne čudi stoga interes roditelja iz susjednih općina i Grada Nova Gradiška da svoju djecu zbrinu u vrtić u Rešetarima.

-Ima interesa roditelja iz Nove Gradiške jer u novogradiškim vrtićima nema dovoljno mjesta, ali i roditelja iz Godinjaka, Bodovaljaca i Laza, pa čak i iz Orubice, jer im je jednostavnije djecu dovoziti u vrtić u Rešetare – kaže načelnik Zlatko Aga.

Dodajmo da je uz novi dječji vrtić u Rešetatima postavljeno dječje igralište s brojnim rekvizitima za igru djece. Kada dozvole vremenski uvjeti, sijanjem trave uredit će se kompletan okoliš novog dječjeg vrtića koji je dodatno, na zadovoljstvo Rešetarčana, uljepšao izgred, već posljednjih godina izmijenjenog središta Rešetara.

Podsjetimo. Izgradnja vrtića ukupno stajala 10.077.142 kuna. Sufinancirana je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Iznos potpore je 7.440.000 kuna, a omjer sufinanciranja je 85 posto EU, 15 posto RH.

Related Post

HSS:  Ne damo Đuru Đakovića

Autor - 05/01/2018 0
SLAVONSKI BROD: HSS Brodsko posavske županije priopćenjem je  oštro  reagirao na odluku Vlade Republike Hrvatske o brisanju  Đuro Đaković Holdinga…

Najuzornija Hrvatska seoska žena

Autor - 23/10/2011 0
REŠETARI, 22. listopada 2011. – Za najuzorniju hrvatsku seosku ženu izabrana je Monika Kemenović iz Dijankovaca, prigradskog naselja Križevaca, za…