NOVO PRIZNANJE: Nova Gradiška je grad koji zapošljava najviše invalidnih osoba

1379 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 3. svibnja 2019. – Iako je u Hrvatskoj izražen problem nezaposlenosti, Grad Nova Gradiška može se pohvaliti uzlaznim trendom, s jedna strane u zapošljavanju, a s druge padom broja nezaposlenih. Podaci se temelje na evidencijama Hrvatskog zavoda za Mirovinsko osiguranje pa ih se smatra najpouzdanijim pokazateljem, na što često ukazuje gradonačelnik Vinko Grgić.
-Prepoznati smo kao mali grad s velikim idejama. Po zadnjim dostupnim i službenim podacima Grad Nova Gradiška je četvrti grad po povećanom broju zapošljavanja u Hrvatskoj, a prvi grad u Slavoniji i Baranji. To je velika stvar za nas. Naš trud je ogroman i rezultati polako dolaze. Znamo da ne dolaze preko noći jer je to mukotrpan i dugoročni proces – kazao je gradonačelnik Grgić na nedavno održanom drugom Gospodarskom forumu.
Kako pak doznajemo od Ivane Trupina, od zamjenice gradonačelnika za gospodarstvo, Grad Nova Gradiška bi uskoro mogao dobiti još jedno pažnje hvalevrijedno priznanje vezano za zapošljavanje. Odnosi se na zapošljavanje osoba sa invaliditetom koje, unatoč tomu što bi trebale imati prednost pri zapošljavanju, teško dolaze do posla.
-Prije nekoliko dana smo dobili informaciju da je Grad Nova Gradiška grad koji zapošljava najviše osoba s invaliditetom. Naime, kroz projekt „Zaželi“ zaposlili smo zaposleno pet osoba s invaliditetom koje su prošle razne edukacije i imaju prednost pri zapošljavanju. Isto tako pri zapošljavanju u javnim radovima dajemo prednost takvim osobama. Trenutno je otvoren natječaj za javne radove u kojima ćemo zaposliti 25 ljudi među kojima će biti i osobe s invaliditetom.
Možemo očekivati da ćemo kao Grad dobiti još jednu titulu, titulu grad koji zapošljava najviše osoba s invaliditetom – kazala je zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

Related Post