Novogradiščani pobjednici turnira rukometnih veterana

705 0

22. siječanj 2011. – Danas je Udruga rukometnih veterana

Nove Gradiške organizirala prvi veteranski rukometni turnir na kojem su nastupile momčadi iz Slavonskog Broda, Našica i Nove Gradiške (I i II). Nakon vrlo zanimljivih i kvalitetnih utakmica (2×10), bilo je obilje uzbuđenja, osobito u finalu između momčadi Nexe i Nove Gradiške I. Naslov pobjednika pripao je domaćinima, zahvaljujući strijelcu dr. Lasoviću, koji je postigao pogodak u zadnjim sekundama posljednje minute.

Pobijedio je prvi sastav Nove Gradiške s minimalnih 9:8.

Pobjednička momčad igrala je u sastavu: Ferić, Olić 4, Banovčić 1, Grgić, Lasović 2, Ostojić 1, Abramović 1, Babić, Ivanović, Greiner. Trener Mladen Šop. Najbolji igrač i strijelac finala bio je Olić (NG I).

 

Bila je to najuzbudljivija utakmica turnira jer se rezultat stalno mijenjao, a odluka je pala u zadnjim sekundama utakmice. Inače, Našičani su poveli s 3:0, Olić je, uz Serića, smanjio (2:3), Ostojić izjednačio (3:3), Olić je prvi put doveo domaće u vodstvo (4:3), Našičani su poravnali na 4:4, a Olić je fantastičnim pogotkom „u 90“ doveo u vodstvo Novogradiščane u prvom poluvremenu(5:4). U nastavku Banovčić postiže 6:4, a Abramović iz kontre povisuje na 7:4. Međutim, gosti uspijevaju smanjiti (6:7), i izjednačiti (7:7). Sjajni Olić opet postiže vodstvo za domaće iz dosuđenog sedmerca (8:7), gosti u zadnjoj minuti izjednačuju na 8.8. A tada se zbio odlučujući trenutak kada je ostalo do kraja svega par sekundi, a doktor Lasović je primio loptu i iz pozicije lijevog krila utrčao i pogodio za pobjedu Novogradiščana (9:8). I ostale utakmice ponudile su vrlo dobar rukomet, a posebno je zaiskrilo u susreta dvije domaće momčadi gdje je Nova Gradiška I tek u finišu savladala ovaj put vrlo dobru i motiviranu Novu Gradišku II za koje su igrali: Tutuć, Samardžija, Sertić, Dragić, Janeček, Latal, Lagundžija, Šporčić, Matijević, Krizmanić i Kušenić. Također je bila uzbudljiva i neizvjesna utakmica između Nove Gradiške II i Slavonskog Broda (11:10), gdje je Samardžija postigao 5 golova. Susret Nove Gradiške I i Slavonskog Broda ponudio je manje uzbuđenja, ali je ipak bilo „vatreno“ zbog efektnih golova našeg Banovčića kojeg nisu mogli zaustaviti, a postigao im je 4 gola. Na kraju turnira za najboljeg igrača proglašen je Andrej Denisov (Nexe), za najboljeg vratara Krunoslav Cili (Nexe), najbolji strijelac bio je Ivica Banovčić (Nova Gradiška I) koji su nagrađeni peharima kao i pobjednička momčad turnira – Nova Gradiška I.

Uz Banovčića (11) od naših veterana golove su još dali: Olić (9), Samardžija (9), Sertić (6), Matijević (5), Lasović (4), Babić (2), Dragić (2), te po 1 pogodak: Ostojić, Grgić, Šporčić, Janeček i Latal. Cjelokupna ocjena je da su obje naše momčadi igrale vrlo dobro, a od gostiju su inponirale Nexe vrlo dobrom obranom i sjajnim vratarom, iako je i naš Ferić bio vrlo dobar. Najefikasnija je bila momčad Nexe (33 gola), najneefikasniji Brođani i novogradiška druge momčad (25), najbolji omjer datih i primljenih pogodaka Nexe (33:22), najmanje primljenih pogodaka Nova Gradiška I (21), najviše pobjeda (3) ostvarila je prva momčad Nove Gradiške koja je imala i najboljeg strijelca Banovčića (11). Zanimljivo, Nova Gradiška II, sve tri utakmice je izgubila i u svakoj primila jednako – 11 golova, pa ima jednako primljenih pogodaka (33) koliko je postigla ukupno momčad Nexe.

Nova Gradiška je imala i izuzetnog navijača Žirovčića u specifičnoj odori.

 

Rezultati:

Slav. Brod – Nova Gradiška I 6:8 (2:5),

Nova Gradiška II – Nexe Našice 7:11 (1:8),

Nexe Našice – Slav. Brod 14:8 (6:4),

Nova Gradiška II – Nova Gradiška I 8:11 (5:6),

Slav. Brod – N. Gradiška II 11:10 (6:6),

finale Nova Gradiška I – Nexe Našice 9:8 (5:4).

 

Vrijedno je istaći da je okupljene sudionike natjecanja prije početka turnira pozdravio Borivoj Vidošić, predsjednik Saveza sportova Nova Gradiška, pehare na kraju natjecanja podijelio je najstariji nazočni rukometni djelatnik Pero Oršanić, a turnir otvorio i vodio Ivo Petranović. Utakmice su sudili Rade Kovačević, Ivan Peić i Goran Matijević, svi iz Nove Gradiške.

 

KLIKNITE NA SLIKU

 

Related Post

VRBOVA

Autor - 18/02/2014 0
Redovna godišnja izvještajna skupština NK „Omladinac“