Novogradiščanin predao bombe i eksploziv

587 0

22. rujna 2011. – Na području Policijske uprave Brodsko-

posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je ukupno 10 kaznenih djela od kojih su osam kaznenih djela iz općeg kriminaliteta i dva kaznena djela iz gospodarskog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela kojih je bilo šest i to dva jedno kazneno djelo teške krađe, četiri kaznena djela krađe (dvije krađe i dvije krađe kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti) i jedno kazneno djelo razbojništva.

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirana su dva prekršaja i to iz Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

Opljačkao automat klub

 

Jutros oko 1 sat poslije ponoći u Slavonskom Brodu nepoznati maskirani počinitelj izvršio je kazneno djelo „Razbojništvo“ unutar automat kluba odnosno kockarnice u blizini gradske tržnice. On je uz prijetnju kratkim varenim oružjem prema 33-godišnjem zaštitaru i 31-godišnjoj djelatnici kluba otuđio za sada neutvrđeni novčani iznos. Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta i pronalaska nepoznatog počinitelja ovog kaznenog djela.

 

Nezakonito se naoružao automatskom puškom

 

Policija je jučer nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u nedozvoljeno posjedovanje oružja od 45-godišnjaka iz Slavonskog Broda oduzela automatsku pušku „M-70“, marke „Crvena Zastava“ sa jednim pripadajućim spremnikom streljiva, koju je nedozvoljeno posjedovao unutar obiteljske kuće. Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari“.

 

Novogradiščanin dragovoljno predao bombe i eksploziv

 

Jučer oko 12,30 sati u Policijskoj postaji Nova Gradiška, 42-godišnji građanin Nove Gradiške dragovoljno je policiji predao dvije ručne bombe ( „M-75“ i „M-52“ ) i jedan komad eksploziva ( nepoznate marke, pravokutnog oblika, dimenzija 12x5x3 cm ) za što mu je policija izdala potvrdu o predaji minsko-eksplozivnih sredstava. Bombe i eksploziv preuzeli su radi uništenja policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

 

NAPOMENA:

Policija apelira na građane da oružje koje ilegalno posjeduju dragovoljno predaju policiji. Dovoljan je poziv na broj 192 i policija dolazi na dogovorenu lokaciju radi preuzimanja oružja. Protiv osoba koje se odluče na dragovoljnu predaju oružja, policija neće pokretati prekršajne niti kaznene postupke, što jamče odredbe Zakona o oružju.

Related Post