NEPRIMJERENA ZABAVA – Maskiran s mačem u ruci napadao građane, a drugi snimao

393 0

SLAVONSKI BROD, 5. veljače 2015. – Jučer, dana 3. veljače,

oko 18.35 sati, policiji je dojavljeno da se u Slavonskom Brodu, na pješačkom mostu iznad željezničke pruge nalazi muška osoba sa maskom na glavi i mačem u ruci, krenuvši prema mladiću koji se u tom trenutku kretao pješačkim mostom, pa je mladić pobjegao trčeći.

 

Policijski službenici su, oko 18.40 sati, na dojavljenoj lokaciji zatekli dva muškarca (rođ. 1978. i 1979.) koji su se neprimjereno zabavljali, pokušavajući snimiti reakcije uplašenih osoba. Policija je oduzela mačetu od mlađeg muškarca, te protiv njega dostavlja optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o oružju, dok protiv obojice podnosi prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Policija upozorava građane da se ne zabavljaju na način koji izaziva strah i šok kod osoba, što može rezultirati neželjenim posljedicama. Sukladno odredbama Zakona o oružju, mačete su svrstane u kategoriju oružja „D“. Također su propisane novčane kazne za nošenje oružja na javnim mjestima kojim se uznemiruju građani, odnosno za nošenje oružja na način da je ono vidljivo drugim građanima u iznosu od tri do 15 tisuća kuna.

Related Post