NOVOGRADIŠKI OSNOVNCI SE ZABAVLJALI I UČILI O PROMETNOJ KULTURI

427 0

NOVA GRADIŠKA, 2. studeni 2016. – Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito,

u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog programa, Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s partnerima već niz godina poduzima razne preventivno-represivne mjere s ciljem zaštite djece u prometu te provodi brojne aktivnosti.

 

U suradnji Službe za sigurnost cestovnog prometa i Službe prevencije Ravnateljstva policije, u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, i ove školske godine provodi se preventivna akcija „Poštujte naše znakove“

 

U sklopu navedene Akcije, policijski službenici zajedno s drugim nadležnim institucijama, organizacijama civilnog društva, umjetnicima i lokalnom zajednicom kroz interaktivan način educiraju i informiraju učenike najnižih razreda osnovnih škola, odnosno najmlađe sudionike u prometu. Također kroz navedeni program senzibilizira se šira javnost na opasnosti kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu.

 

S tim u vezi s tim danas je u Novoj Gradišci, u organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa, Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave brodsko-posavske, održana navedena Akcija, u kojem su osim policijskih službenika sudjelovao cijeli niz partnera čiji je rad na temu sigurnosti djece u prometu prepoznat kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa.

 

Preventivne aktivnosti usmjerene su na učenike nižih razreda osnovnih škola „Ljudevit Gaj“ i „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške, a provodit će ih policijski službenici Ravnateljstva policije, Policijske uprave brodsko-posavske, međimurske i zagrebačke, dječje kazalište „Smješko“, akademski glumac Dušan Bučan, Jumicar – Program prometne kulture, HAK Nova Gradiška, DVD Nova Gradiška, Hitna medicinska pomoć Nova Gradiška i Državna uprava za zaštitu i spašavanje uz podršku Vijeća za prevenciju Grada Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije.

Djeca su napunila dvoranu Doma kulture i uživala u edukativno-glazbeno-scenskoj izvedbi „Poštujmo naše znakove“, a potom bili sudionici Šarenog prometnog poligona „Oprezno u promet kreni koracima malim“, te sudjelovala u interaktivno-edukativnim prometnim radionicama i razgledala edukativne postave. Upoznala su se s radom i opremom Policijske uprave brodsko-posavske: prometne policije, interventne jedinice policije, protueksplozijske zaštite i granične policije.

Preventivna akcija Ministarstva unutarnjih poslova u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa organizirana je u suradnji s Gradom Nova Gradiška, novogradiškim osnovnim školama i drugim partnerima.

Related Post