NOVOGRADIŠKI TENISAČI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU HUT-a

934 0

ZAGREB – Otvoreno pojedinačno dvoransko državno prvenstvo u organizaciji Hrvatske unije tenisača igralo se 07. i 08.03.2015. godine u Zagrebu na zatvorenim teniskim terenima Teniskog kluba „Ponikve“.

Prijavljen je bio 101 igrač iz svih krajeva Lijepe naše.

 

U ždrijebu glavnog turnira bila su tri novogradiška tenisača i to u kategoriji -35 Igor Mendek, a u kategoriji +35 Marko Brčić i Marijan Medunić.

 

U kategoriji -35 Igor Mendek je poražen u 1. kolu od prvog nositelja Daria Marinića iz Đakova te je tim porazom stekao pravo nastupa u utješnom turniru (za sve igrače koji su poraženi u 1. kolu glavnog turnira) u kojem je dogurao do polufinala gdje je od njega bolji bio igrač Hrvoje Kralj iz Zagreba rezultatom 6:3, 4.6, 11:9.

 

U kategoriji +35 naša oba igrača poraženi su u polufinalu i to tijesnim rezultatom u veoma neizvjesnim i napornim mečevima tek u produženom tie – breaku trećeg seta. Marko Brčić je izgubio od Ivana Čalića iz Zagreba koji je bio prvi nositelj dok je Marijan Medunić poražen od drugog nositelja Gorana Russe također iz Zagreba.

 

Možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima iako ne možemo zaboraviti koliko je malo trebalo, pa i sportske sreće, da imamo finalistu državnog prvenstva, ako ne i dva. Uspjeh je ovo za novogradiški tenis i svi su nam čestitali na prikazanim igrama, volji i borbi, od igrača, organizatora do rukovodstva Hrvatske unije tenisača. Pogotovo jer svi već znaju da smo suočeni sa najvećim problemom sa kojim se sportaši mogu susresti, a to je da nemaju gdje igrati i trenirati u svom gradu. Iskreno vjerujemo i nadamo se da će se i to jednog dana promijeniti pa da će biti još puno odličnih rezultata i uspjeha za novogradiški tenis.

 

REZULTATI NAŠIH IGRAČA U GLAVNOM TURNIRU

 

KATEGORIJA -35

1. KOLO IGOR MENDEK (NG) – DARIO MARINIĆ (ĐAKOVO) 0:6, 2:6


KATEGORIJA +35

1. KOLO MARKO BRČIĆ (NG) – DEJAN KINKELA (LOVRAN) 6:3, 6:4 MARIJAN MEDUNIĆ (NG) – DANKO GREINER (ZG) 6:3, 6:3

 

¼ FINALE MARKO BRČIĆ (NG) – TOMISLAV ŠPANJOL (RAB) 6:4, 6:3

MARIJAN MEDUNIĆ (NG) – SVALINA TIHOMIR (ĐK) 6:1, 6:2

 

½ FINALE MARKO BRČIĆ (NG) – IVAN ČALIĆ (ZG) 6:2, 3:6, 7:10

MARIJAN MEDUNIĆ (NG) – GORAN RUSSO (ZG) 1:6, 7:5, 7:10

 

Autor Marko Brčić

Related Post