NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

298 0

NOVA GRADIŠKA, 19. kolovoza 2014. – Zahvaljujući dobroj suradnji novogradiškog ogranka Hrvatskog šumarskog društva i Agencije Novogradiškog glazbeno ljeto Novogradiščani i svi drugi posjetitelji ovogodišnjeg Novogradiškog

glazbenog ljeta imati će priliku u izlozima bivše NAME razgledati fotografije 11. retrospektivne izložbe Salona fotografija „Šuma okom šumara“ bjelovarskog salona fotografije.

 

Izložbe fotografija Bjelovarskog salona fotografija po dvanaesti put su izložene u Novoj Gradiški, a deseti put u suradnji s Agencijom Novogradiško glazbeno ljeto koja nas je prije deset godina prepoznala kao jednog od partnera koji organiziraju popratne sadržaje u sklopu tradicionalne novogradiške glazbene manifestacije – kazao je Mario Bošnjak, predsjednik novogradiškog ogranka Hrvatskog šumarskog društva.

Pozdravljajući nazočne na otvaranju izložbe iskoristio je priliku da najavi dva događaja koja će ove godine obilježiti Hrvatsko šumarsko društvo. Jedan je obilježavanje 40. obljetnice Proglašenja šume Prašnik zaštićenim, a drugi stota obljetnica izgradnje upravne zgrade Hrvatskih šuma U Novoj Gradiški koja će u povodu obljetnice biti obnovljena i zasjati će novim sjajem.

U ime gradonačelnika Željka Bigovića i u svoje osobno ime organizatorima ove izložbe fotografije čestitao je zamjenik gradonačelnika Dario Ban, a izložbi je otvorila zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti mr. Ljiljana Lukačević. – Veselim ste što ste i ove godine dio jedne velike manifestacije Novogradiško glazbeno ljeto, a ova je izložba jedan od popratnih sadržaja kojim utiremo put nečemu što će sigurno zaživjeti i postati tradicija. To će biti Novogradiško ljeto kulture.

Ponovo ste nas razveselili, ne mogu reći i iznenadili jer smo navikli od vas doživjeti ljepotu fotografija. Ponudili ste ono što je uistinu neobično i hvale vrijedno, a to je na jedan poseban i jedinstven način susret s šumskim svijetom. Uvijek kad gledam vašu izložbu imam asocijacije na Kozarčevu Slavonsku šumu i sve ono što je tamo u riječi kod vas je u fotografiji. Čestitam na još jednoj uspješnoj izložbi – kazala jer mr. Ljiljana Lukačević otvarajući izložbu.

Pjevačka skupina „Slavča“ je na zadovoljstvo okupljenih izvela nekoliko pjesama.

foto: d.iVANKOVIĆ

 

Related Post

DAN VATROGASACA

Autor - 05/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 5. svibnja 2014. – Upriličen je 4. svibnja u povodu obilježavanja blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

AKCIJA

Autor - 24/11/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 24. studeni 2014. – U vremenu od 24. do 29. studenoga, stanice za tehničke preglede vozila i stručne…