NOVOGRADIŠKA BOLNICA – DR. KOLODZIEJ: Obustavljaju se operativni postupci koji nisu hitni, naručene dijagnostičke pretrage, posjete

2560 0

NOVA GRADIŠKA, 15. ožujka 2020. – Na snazi su mjere borbe protiv epidemije izazvane koronavirusom. Sve bolnice u Hrvatskoj, pa tako i naša obustavlja sav hladni pogon.
To znači da se do daljnjeg odgađaju svi operativni postupci koji nisu hitni po pacijentovo zdravlje, sve redovno naručene dijagnostičke pretrage, redovne kontrole, fizikalne terapije i slično.
U bolnicu se trebaju javljati samo pacijenti zbog hitnih stanja. Maksimalno koristite telefonske usluge kod obiteljskog liječnika.
U bolnicu će se ulaziti samo na jedan ulaz , onaj kod kirurškog odjela.
Prije ulaza pacijent ce biti kratko ispitan, i prema trenutnim protokolima upućen gdje treba dalje.
Molimo vas za strpljenje, te da ne dolazite nepotrebno.
Obustavljaju se u potpunosti sve posjete bolesnicima, donošenje hrane i pića .
Osobe koje moraju biti u samoizolaciji molimo da strogo poštuju tu odredbu i da nikako ne izlaze iz prostora koji je određen za samoizolaciju.Oni su dužni telefonski kontaktirati epidemiološku službu i izvještavati je o svom stanju.
Molimo cijelo građanstvo ako zna da netko krši odredbu samoizolacije da ga obvezno prijavi policiji.
Na taj način čuvamo svoje zdravlje i zdravlje cijele zajednice.
Neodgovoran pojedinac može u ovakvim situacijama prouzročiti lančanu pojavu zaraze koju svakako želimo izbjeći.
Nema mjesta panici, ali moramo maksimalno biti oprezni, pametni i odgovorni.
Molimo vas za maksimalnu suradnju jer mi smo tu radi vašeg zdravlja – kaže dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška. (Izvor Radio NG)

Related Post

BRODSKO-POSDAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 10/06/2016 0
SLAVONSKI BROD – U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije 8. lipnja 2016. godine održana je Završna konferencija dvaju projekata čiji je…