O ŠAGULJAMA SE PONOVO RAZGOVARA KAO CENTRU ZA GOSPODARENJE OTPADOM

1151 0

ZAGREB -Jučer je u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike ministar dr. sc. Tomislav Ćorić održao radni sastanak vezano uz uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Sisačko-moslavačke županije.

Na sastanku su sudjelovali požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić te predstavnici Osječko-baranjske županije, EKOS-a i Centra za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije.

Nazočni su informirali ministra o poduzetim aktivnostima u cilju pokretanja projekata izgradnje centara za gospodarenje otpadom Orlovnjak i Šagulje. Ministar Ćorić naglasio je nazočnima kako je potrebno uložiti dodatni napor za pripremu projekata za koje su osigurana i bespovratna EU sredstva te je ujedno poručio kako će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike pružiti svu potrebnu stručnu pomoć.

Related Post

PONOVO U BRUXELLESU

Autor - 03/12/2012 0
Bruxelles, 28. – 30. studenog 2012. – Župan Danijel Marušić, kao član izaslanstva promatrača, sudjelovao je na 98. plenarnoj sjednici…