NOVO LICE CVJETNOG TRGA

1866 0

NOVA GRADIŠKA, 20. srpnja 2017. – Nakon što je Grad od Srpske pravoslavne crkve otkupio parcelu na Cvjetnom trgu i riješio sva otvorena pitanja i imovinsko-pravne odnose ovih je dana uklonjen arboretum koji je bio na prostoru gdje je bila pravoslavna crkva. Radovi se nastavljaju na uređenju plato koji će, kako kaže gradonačelnik Vinko Grgić, do izgradnje Muzeja granice i Muzeja Nove Gradiške biti prostor na kome će se okupljati građani i organizirati razne manifestacije i društvene aktivnosti.

Nakon uklanjanja raslinja i postojećih klupa slijedi niveliranje do nivoa postojećeg partera koji će biti popločen istim kockama koje su na trgu. Obnovit će se i rasvjeta na Cvjetnom trgu.

-Osiguravamo veliki trg koji će dok ne krenemo u realizaciju Muzeja bit iskorišten za razna javna događanja. Prostor smo već iznajmili našim poduzetnicima za potrebe Novogradiškog glazbenog ljeta i on će biti u funkciji društvenih događanja. Prošli tjedan smo imali prve uspješne Ribarske večeri. Bit će to prostor na kojem ćemo nekoliko puta godišnje omogućit našim sugrađanima da zaborave na probleme, da izađu i duže se sa malo novaca – kaže gradonačelnik i dodaje da se vrše pripreme za izgradnju Muzeja granice, pa su jučer u Novoj Gradiški bili konzultanti iz Zagreba s kojima se dogovaraju aktivnosti vezane za kandidiranje prema fondovima.

Related Post

PRIJATELJI U POSJETI

Autor - 02/04/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 2. travanja 2012. – Nekoliko dana u posjeti Novoj Gradiški bili su Roland Paasch, ekonomski direktor Klinike u…

NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

Autor - 22/08/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 22. kolovoza 2014. – Glavni sadržaji 19. novogradiškog glazbenog ljeta počeli su rock večeri koja je protekla uz…