OBAVIJEST POLICIJE – Regulacija prometa na blagdan Svih Svetih i Dušni dan

556 0

Foto Jakša Samardžić

 

SLAVONSKI BROD/NOVA GRADIŠKA – U prigodi obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, pretpostavlja se da će već od 27. listopada pa sve do 2. studenoga 2023. godine doći do pojačanog prometa vozila i kretanja građana, koji će se sukladno tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima u znak sjećanja na umrle, u većem broju okupljati na grobljima. U navedenom razdoblju očekuje se povećan broj vozila na svim cestama, osobito na autocestama (posebice autocesti A-3), državnim cestama, kao i na prilaznim cestama prema grobljima, te na graničnim prijelazima s Republikom Bosnom i Hercegovinom. 

 U cilju sigurnog i neometanog obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, te ostvarivanja povoljnog stanja sigurnosti i protočnosti cestovnog prometa, te sprječavanja izvršenja kaznenih djela i prekršaja, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske će poduzimati potrebite mjere i radnje.

 U vrijeme pojačanog intenziteta prometa na državnim cestama D-53  (prema graničnom prijelazu Slavonski Brod), D-5 (prema graničnom prijelazu stara Gradiška), D-7 (prema graničnom prijelazu Slavonski Šamac), policijski službenici će po potrebi fizički regulirati promet s ciljem što bolje protočnosti prometa te na graničnim prijelazima otvoriti najveći mogući broj prometnih traka. 

 Policijski službenici će također posebnu pozornost obratiti na prometovanje u zonama gradskih groblja Grada Slavonskog Broda i Grada Nove Gradiške (od 31. listopada od 7 sati, do 1. studenoga do 20 sati), kao i okolnih mjesta s ciljem osiguranja protočnosti prometa sukladno Rješenjima o privremenoj regulaciji prometa navedenih gradova. Također će policijski službenici procesuirati sudionike koji ne poštuju prometna propise. 

 Molimo građane i vozače za strpljenje, toleranciju i međusobno uvažavanje svih sudionika u prometu, te poštivanje prometnih znakova, a posebice znakova i uputa koje daju policijski službenici kako bi svi događaji vezani za ove dane protekli mirno i dostojanstveno – priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Related Post