OBILJEŽEN DAN OPĆINE GORNJI BOGIĆEVCI

878 0

GORNJI BOGIĆEVCI, 26. svibanj 2015. – Tradicionalno, na duhovski ponedjeljak, u Gornjim Bogićevcima bilo je svečano. Obilježavanje Dana općine bila je prilika da se ugoste brojni uzvanici, fra Ivo Brezović, župnik župe Duha Svetoga

u župnoj crkvi služi svetu misu i održi se svečana sjednica Općinskog vijeća.

Kiša nije omela Bogićevljane i njihove goste da i ove godine pojedu pečenog vola i dobro se zabave u Hrvatskom seljačkom domu.

Svečanost obilježavanja Dana općine počela je polaganjem vijenaca i molitvom kod spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i spomenika poginulim domoljubima za neovisnu i slobodnu Hrvatsku.

U nazočnosti Miroslava Jarića, izaslanika brodsko-posavskog župana, Ace Vidakovića i Velimira Paušića, općinskih načelnika u Okučanima i Staroj Gradiški, općinskog načelnika Nevena Idžanovića u prijateljskoj Općini Dobretići u BiH i Zrinka Kapetanića, načelnika Policijske postaje Okučani, te predstavnika udruga, društava i prijatelja Općine Gornji Bogićevci održana je pod predsjedanjem Stipe Šugića svečana sjednica Općinskog vijeća.

Bila je prilika da općinski načelnik Pavo Klarić govori o provedenim aktivnostima u protekloj godini, koju je obilježilo manje novca u općinskom proračunu i nedostatna potpora države. Unatoč tomu nisu izostali rezultati u daljnjoj izgradnji komunalne i društvene infrastrukture i podizanje ukupnog društvenog standarda stanovništva. Nažalost, nastavlja se trend odlaska mladih ljudi s područja općine u potrazi za poslom, što nije samo karakteristika ove, već i susjednih općina.

Treba istaknuti, kao što je to učinio i Miroslav Jarić, dobru suradnju Općine Gornji Bogićevci s općinama Okučani, Stara Gradiška i Dragalić u rješavanju zajedničkog problema u cilju poboljšanja ukupnog života stanovništva. O izlaganju načelnika Pave Klarića, aktivnostima i općinskim planovima opširnije ćemo pisati. Naglasimo da se zahvalio svima koji su dali doprinos i potporu u aktivnostima Općine, od općinskih djelatnika i članova Općinskog vijeća do Brodsko-posavske županije, susjednih općina i državnih institucija.

Najsvečaniji dio sjednice bila je dodjela općinskog priznanja. Ove godine Općina Gornji Bogićevci, povodom obilježavanja Dana općine, Plaketu je dodijelila Mati Višiću, direktoru Radio Bljeska, za promicanje Općine u zemlji i inozemstvu, zalaganje za hrvatske branitelje i promicanje istine o Domovinskom ratu.

Related Post