OBILJEŽENO 35 GODINA PRIJATELJSTAVA NOVE GRADIŠKE I HERZOGENAURACHA

671 0

NOVA GRADIŠKA, 12. kolovoza 2015. – Prijatelji iz Herzogenauracha koji su proteklog tjedna, predvođeni gradonačelnikom Germanom Hackerom i njegovim zamjenicima Renate Schroff i Halkiasom Georgios,

bili u Novoj Gradiški na obilježavanju 35. obljetnice prijateljstva tog njemačkog grada i Nove Gradiške, jučer su nakon svete mise u župnoj crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije i ručka otputovati u Njemačku. Kako kažu, puni dojmova i zadovoljstva.

 

Na obilježavanju ove hvalevrijedne obljetnice bili su i gradonačelnik austrijskog grada Wolfsberga, Hans-Peter Schlagholz i njegovi suradnici dr. Peter Zernig i Robert Schmid. Wolfsberg je prijateljski grad Herzogenauracha, a s Novom Gradiškom ta dva grada nekoliko godina povezuju učenici Industrijsko-obrtnički škola Nova Gradiška, koji sudjeluju u zajedničkim projektima i unapređenju strukovnog obrazovanja s vršnjacima iz njihovih strukovnih škola.

 

Govoreći o prijateljstvu Nove Gradiške i Herzogenauracha u proteklih 35 godina, udruga, društava i ustanova, te građana, gradonačelnici Željko Bigović i German Hacker su naglasili potrebu da nove generacije nastave njegovati i razvijati prijateljske odnose. Kako je naglasio dr. Hacker, u Novu Gradišku je zato iz Herzogenauracha došlo i troje predstavnika mladih. Gradonačelnici su zahvalili svima onima koji su proteklih 35 godina održavali prijateljske odnose. Posebno su istaknuli obitelj Marka Lončara i Ljubicu i Dragu Tonkovića koji su bili inicijatori bratimljenja dva grada, te Pericu Lončara ,koji je od oca Marka preuzeo vođenje „Croatia.kluba“ u Herzogenaurachu.

Related Post

BURZA RADA

Autor - 22/11/2014 0
Ostali nezaposleni su evidentirani na području općina Cernik (482), Davor (316), Nova Kapela (473), Rešetari (615) i Staro Petrovo Selo…