Obilježen Dan općine Gornji Bogićevci

1655 0

Autor Franjo Samardžić

GORNJI BOGIĆEVCI, 24. svibnja 2021. -Tradicionalno, nakon blagdana Duhova, na Duhovski ponedjeljak, Bogićevljani i stanovnici općine obilježavaju Dan općine Gornji Bogićevci. I ove, kao i prošle godine događanja su bila uvjetovana pandemijom koronavirusa i epidemiološkim mjerama. Iako nije bilo pečenog vola i druženja u Hrvatskom seljačkom domu nije danas nedostajalo događanja i dolaska gostiju.
Svečano obilježavanje započelo je svetom misom u župnoj crkvi koju je predvodio fra Ivo Brezović, da bi potom bili položeni vijenci i zapaljene svijeće kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu s područja općine. Molitvu je predvodio fra Ivo Brezović za sve domoljube koji su živote dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.
Budući da još uvijek nakon izbora nije konstituirano novo Općinsko vijeće nije održana njegova svečana sjednica. U Hrvatskom seljačkom domu održana prigodna svečanost na kojoj je općinski načelnik Pavo Klarić govorio o postignućima i projektima provedenim u oblasti komunalne i društvene infrastrukture u proteklih godinu dana, ali i planovima za naredno razdoblje koji za cilj imaju dodatno unaprijediti ukupan život stanovništva u općini. Govorio je i o programu zapošljavanja žena „Zaželi“ koji je, kako je naglasio, veoma bitan za Općinu, posebno za žene koje su se zaposlile i za stare i nemoćne osobe o kojima skrbe.
Govorio je potporama za mlade, kao što je potpora za stambeno zbrinjavanje, potporama za rad male škole, stipendiranje studenata i prijevoz srednjoškolaca, te dodjeli jednokratne pomoći obiteljima za novorođenu djecu, te ljudima u potrebi.
Nazočan je bio brodsko posavski župan dr Danijel Marušić, koji je istaknuo dobru suradnju Županije i Općine, posebno suradnju s općinskim načelnikom Pavom Klarićem i čestitao mu na još jednom izboru za općinskog načelnika.
Nazočni su bili Zvonimir Karlik, Aca Vidaković, Velimir Paušić, Vitomir Žakić, općinski načelnici u Dragaliću, Okučanima, Staroj Gradiški i Cerniku, Zrinko Kapetanić, načelnik Policijske postaje Okučani, dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, Ernestina Straga Šašić ispred LAG-a zapadna Slavonija i Milan Šućurovć, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine, drugi gosti i uzvanici.
U povodu obilježavanja Dana općine odigrana je nogometna utakmica između NK „Sloboda“ Gornji Bogićevci i NK „Slavija“ Staro Petrovo Selo. ŠK „Bedem“ organizirao je šahovski turnir.

Related Post