Održana završna konferencija energetske obnove Doma zdravlja u Okučanima

930 0

Autor Franjo Samardžić

OKUČANI, 24. svibnja 2021. – Više aktera je danas u Okučanima imalo razloga za zadovoljstvo, prije svih zdravstveni djelatnici i stanovništvo okučanskog kraja. Prigodno je, naime, obilježen završetak energetske obnove zgrade Doma zdravlja u Okučanima pa zadovoljstvo nisu krili Marijan Šapina, ravnatelj Doma zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ Nova Gradiška, župan brodsko-posavski Danijel Marušić i predstavnici Županijskog upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje predvođeni pročelnikom Brankom Sabom. Zadovoljan je bio i općinski načelnik Aca Vidaković koji je naglasio da je energetskom obnovom zgrade Doma zdravlja u Okučanima privedena kraju obnova najvažnijih društvenih objekata, navodeći pritom obnovu zgrada Osnovne škole i Policijske postaje, te Doma kulture. Najavio je i nove projekte. Nazočni su bili predstavnici izvođača radova i nadzora.
Marijan Šapina, ravnatelj Doma zdravlja „Dr Andrija Štampar“ Nova Gradiška, u čijem je sastavu i okučanski Dom zdravlja, je zadovoljan jer je nakon ulaganja u obnovu unutarnjeg prostora i opremanje ordinacija proteklih godina, obavljena energetska obnova i time ostvarene velike uštede u potrošnji energije.
Kako je kazao župan Danijel Marušić vrijednost projekta je nešto više od 1,3 milijuna kuna od kojih su 730.000 bespovratna sredstva EU, a ostalo sredstva brodsko-posavske županije.
O velikim ulaganjima u energetsku obnovu zdravstvenih objekata na području Brodsko-posavske županije, od kojih su najveća ulaganja brodsku i novogradišku bolnicu, govorio je Branko Sabo. Govorio je i o novim projektima i ulaganjima u zdravstvu i socijalnoj skrbi.

Related Post

Položili vijence povodom Dana županije

Autor - 15/04/2011 0
SLAVONSKI BROD 15. travanj 2011. – Obilježavajući Dan Brodsko-posavske županije, 15. travnja, predstavnici Grada Slavonskog Broda, zamjenici gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić…