Obilježeno 20 godina Oldtimer cluba „Classic 99“

1358 0

Autor Franjo Samardžić

-Manje ili više upoznao sam sve gradonačelnike. Sa svima sam pregovarao, uspješno i neuspješno. Kako je rastao grad, tako smo rasli i mi. Sada imamo gradonačelnika, koji je prepoznao naše aktivnosti i značajno nam pomogao. Zato je od danas i počasni član našeg kluba – kazao je predsjednik Krešimir Knežević

NOVA GRADIŠKA, 19. svibnja 2019. – Za Oldtimer club „Classic 99“ jučer je bio veliki dan. Članovi kluba i njihovi gosti zaljubljenici u oldtimer vozila iz prijateljskih klubova, među kojima je bio i gradonačelnik Vinko Grgić, obilježavali su 20. obljetnicu. Bilo je razloga za zadovoljstvo i slavlje, ne samo zbog 20 godina djelovanja. Ponajprije zato što je Oldtimer club „Classic 99“,. pod vodstvom predsjednika Krešimira Kneževića, svoje hvalevrijedne aktivnosti u okupljanju zaljubljenika u stare automobile i staru tehniku, napravio rijedak iskorak s kojim se ne mogu pohvaliti slični klubovi.
Sudionici su se okupili u prostorijama oldtimer kluba, svojim starima automobilima i motociklima prošli ulicama grada i potom ih izložili ispred Doma hrvatskih branitelja. U nazočnosti gradonačelnika Vinka Grgića, dodijeljena su priznanja prijateljskim klubovima iz drugih mjesta, svojim članovima koji su zaslužni za osnivanje i kontinuitet u radu u proteklih 20 godina, te članovima koji su posljednji obnovili starodobne automobile. Priznanje za potporu i stvaranje uvjeta za rad kluba dobio je gradonačelnik Vinko Grgić, koji je proglašen i počasnim članom.
-Iako smo obilježavanje ove obljetnice zamislili svečanije, u većem prostoru i sa više ljudi, zbog okolnosti i drugih događanja u gradu činimo to skromnije. U proteklih 20 godina u našem se klubu desilo puno lijepih stvari. Proživjeli smo puno toga, puno smo proputovali i upoznali puno prijatelja. Kada bi se vratio u dane osnivanja kluba opet bi to napravio zajedno s drugim osnivačima. Nismo tada znali da će klub trajati punih 20 godina, a ni sam nisam u to vjerovao. Bilo je to vrijeme kada Grad nije imao novaca, a nismo gas imali ni mi. Bilo je teško organizirati klub i pokrenuti njegov rad. Zahvaljujem stoga svima koji su u tome tada pomogli, ali i u svim proteklim godinama. Drago mi je da nakon proteklih 20 godina prijateljstva i druženja, iza nas stoji jedan mali muzej koji smo osnovali. Smatran da se nemamo čega stidjeti. Zato hvala svima – govorio je emotivno predsjednik Krešimir Knežević naglašavajući da mu je Oldtimer club „Classic 99“ dio života.
Istaknuo je da je osam ljudi osnovalo Oldtimer club „Classic 99“ koji sada ima šezdesetak članova. Od osnivača ostalo ih je pet. Jedan je bio i majstor Pero Jurišić koji je dobio posebno priznanje.
-Manje ili više upoznao sam sve gradonačelnike. Sa svima sam pregovarao, uspješno i neuspješno. Kako je rastao grad, tako smo rasli i mi. Sada imamo gradonačelnika, koji je prepoznao naše aktivnosti i značajno nam pomogao. Zato je od danas i počasni član našeg kluba – kazao je Krešimir Knežević
-U proteklih 20 godina klub je puno radio i postigao veliki uspjeh. Nakon tri godine, od kako sam gradonačelnik, smatram da je Oldtimer club „Classic 99“ jedna od najozbiljnijih i najkvalitetnijih udruga. Zato ga podržavamo u svim aktivnostima. Grad je prošle godine dobio vojarnu u kojoj ćemo se, vjerujem, naći na obilježavanju 21. obljetnice. Tamo smo namijenili prosto za Oldtimer clubu, odnosno njegov tehnički muzej. To je ozbiljan projekt za koji ćemo, očekujem, tijekom ove godine pripremiti projektnu dokumentaciju i potom ga kandidirati za neki od fondova. Vjerujem da ćemo u skoro vrijeme imati prostor za tehnički muzej – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post