OBLJETNICA DVD-a BILI BRIG

840 0

BILI BRIG – Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bili Brig u subotu i nedjelju, 29. i 30. kolovoza, svečano će proslaviti 60-u obljetnicu postojanja i aktivnog rada.

 

Program će početi u subotu u 17.00 sati u kapeli Uzašašća Gospodinova u Bilom Brigu svetom misom za sve poginule i umrle vatrogasce, koji su u društvo ugradili sebe kroz proteklih šest desetljeća. Misu će služiti vrbovački župnik, Stjepan Bakarić, a tom prigodom će blagosloviti i novu vatrogasnu zastavu ovog društva. Vatrogasci će pohoditi i posljednja počivališta preminulih članova svog društva, a posebno poginulih u Domovinskom ratu, Vlade Cindrića i Ivana Mateše, gdje će položiti cvijeće i upaliti svijeće.

 

U nedjelju će biti svečana sjednica na kojoj će se članovi DVD-a prisjetiti značajnijih aktivnosti proteklih godina, kroz izvješće predsjednika, Vlade Ivaniševića, a njihovu proslavu uveličat će, kako se očekuje, predstavnici Vatrogasne zajednice županije Brodsko-posavske, Vatrogasne zajednice općine Nova Kapela, čelništvo novokapeklačke općine i vatrogasna društva pozvana na proslavu. Zaslužnim vatrogascima bit će dodijeljena priznanja za doprinos razvoju vatrogastva i društva. Iza sjednice, uslijedit će mimohod vozila kroz Bili Brig, a svečanost će biti nastavljena zajedničkim ručkom u domu.

Related Post

U NOVOJ GRADIŠKI

Autor - 05/06/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 5. lipnja 2016. – Hrvatska liga protiv raka održala je jučer u Novoj Gradiški sjednicu Predsjedništva. Domaćin je…