Održana 1. Proljetna biciklijada

953 0

Autorica Ivanka Herceg
NOVA GRADIŠKA, 12. svibnja 2019. – U organizaciji Biciklističkog kluba „Psunj“ Nova Gradiška 11. je svibnja održana prva Proljetna biciklijada na ruti Posavska poučna cesta, a duljina joj je bila oko 35 km.
Zaljubljenike u bicikliranje i zdrav život podržala je dolaskom i Ivana Trupina, zamjenica gradonačalenika i ispratila ih sa središnjeg novogradiškog trga na planiranu rutu Posavskom poučnom cestom. U Dolini na Savi bit će okrjepa pa nastavljaju dalje.
-Dočekali smo subotu bez kiše i krenuli na dogovorenu Proljetnu biciklijadu. Naravno, dobro došli su i svi oni koji nam se žele pridružiti tijekom vožnje kroz mjesta i mali i veliki, a kao što i vidite sve dobne skupine imamo i u Klubu .- rekao nam je Saša Keser, predsjednik kluba.
Članovi Kluba vrijedno treniraju. Voze i po gradu, a često su i na Strmcu tako da, prema riječima Saše Kesera,kondicija nije upitna.
U Klubu je trenutno 30-ak članova, ali primaju sve koji im se žele pridružiti. Svakako treba reći kako uz rekreativnu vožnju članovi Biciklističkog kluba „Psunj“ Nova Gradiška voze i humanitarne utrke, a rado se odazivaju i na različite manifestacije kako bi ih sadržajno obogatili, promovirali sport i zdrav život te upozorili na potrebu očuvanja prirode. Ujedno su na ovaj način i promotori turističkih sadržaja na našem području.

Related Post