Sudionici 18. susreta folklornih skupina RH “Obnovimo baštinu” odali počast „Bljesku“ i osloboditeljima zapadne Slavonije

459 0

Autor Franjo Samardžić

I ove godine u Okučane su došla kulturno-umjetnička društva koja ustraju u čuvanju baštine svojih predaka i prenose ju na nove generacije

OKUČANI, 12. svibnja 2019. – U organizaciji KUD-a „Tkanica“ i Općine Okučani, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Brodsko-posavske županije jučer je održana jedinstvena folklorna manifestacija, osamnaesti Susret folklornih skupina RH “Obnovimo baštinu” Bljesak 2019.
Osim što je i ove godine imala je međunarodni karakter, ova je manifestacija još jednom potvrdila odlučnost organizatora da u Okučanima okuplja zaljubljenike u folklor i čuvare narodne baštine i običaja, daje ima potporu da, kako je kazao načelnik Aca Vidaković na tradicionalnom prijemu predstavnika društava koja su ove godine došla u Okučane, u tome ustraju, čuvaju baštinu svojih predaka i prenose ju na nove generacije. Otvarajući ovogodišnje susrete izrazio je zadovoljstvo što su u Okučanima na 18. obljetnicu ove, kako je kazao, prekrasne manifestacije posvećene „Bljesku“.
I ove godine poklonici folklora, tradicijske kulturne baštine i običaja su dali doprinos sadržajima ovogodišnjeg obilježavanja obljetnice „Bljeska“ i odali počast hrvatskim braniteljima koji su u „Bljesku“ oslob odili okupirani dio zapadne Slavonije i Okučane.
Bilo je to još jedno hvalevrijedno folklorno druženje. Program je vodila Ivanka Herceg.
Uz KUD “Tkanica”, nastupila su kulturno-umjetnička društva: “RADINJE” Siče, “IVAN FILIPOVIĆ” Velika Kpanica, „ STARČA” Gornji Bogićevci , MUŠKA PJEVAČKA SKUPINA “JAVOR”-Jazavica, Voćarica, Roždanik, KUD “BOSNA” Istarske županije-Pula i HRVATSKO KULTURNO DRUŠTVO “NAPREDAK”-Odžak iz BiH.

Related Post